Γεύσεις Ρούμελης στις 7 Μαΐου 2017. Για τέταρτη συνεχή χρονιά, στο Γαλαξίδι θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της Τουριστικής Σχολής (ΙΕΚ Υπουργείου Τουρισμού) η 4η Ρουμελιώτικη Κουζίνα Γαλαξιδίου στο πλαίσιο Προγράμματος Τουριστικής Προβολής, υπό την αιγίδα του Δήμου Δελφών.
Κάθε χρονο η εκδήλωση προσελκύει 2.000 και πλέον επισκέπτες και πραγματοποιείται στην παραλιακή ζώνη του κεντρικού λιμανιού του Γαλαξιδίου με την συμμετοχή και προβολή σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, επαγγελματιών και παραγωγών του νομού Φωκίδας, κυρίως.
Παράλληλα  θα προβάλλονται  καλλιτεχνικές γαστρονομικές δημιουργίες που παρασκευάζονται κατά την διάρκεια της εκδήλωσης από τους 120 μαθητές της Τουριστικής Σχολής. Κρασί , μπύρα καθώς και άλλα τοπικά προϊόντα που θα  διατίθενται  στους επισκέπτες , θα  εκθέτονται από παραγωγούς σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους. 
Ταυτόχρονα θα γίνει συγκέντρωση παραδοσιακών συνταγών της Ρουμελιώτικης κουζίνας, όπως αυτές έχουν διασωθεί από γενιά σε γενιά, με διαγωνισμό. Όλα τα διαγωνιζόμενα πιάτα θα φωτογραφηθούν προκειμένου μαζί με τις συνταγές και τα ονόματα των διαγωνιζόμενων να εκδοθούν σε βιβλίο, με την επιμέλεια του Δήμου Δελφών το οποίο θα παρουσιάζεται σε Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις, όπου ο Δήμος έχει παρουσία.
Θα υπάρξουν 4 κατηγορίες διαγωνιζομένων παρασκευών: ΚΡΕΑΣ, ΨΑΡΙ, ΠΙΤΕΣ, ΓΛΥΚΑ και μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε κάτοικος του Δήμου Δελφών.
Αρωγοί στην μέχρι τώρα πορεία της εκδήλωσης είναι οι ΛΕΣΧΕΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, ο Ηλίας Μαμαλάκης, η Αργυρώ Μπαρμπαρήγου, η Ελένη Ψυχούλη, η Ντίνα Νικολάου και άλλοι καταξιωμένοι chefs.
Η προσπάθεια βασίζεται στον εθελοντισμό και υποστηρίζεται από μη κερδοσκοπικούς φορείς όπως η Τουριστική Σχολή Γαλαξιδίου, ο Δήμος Δελφών, η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας,  οι τοπικοί σύλλογοι, Επαγγελματιών, Ξενοδόχων και Τουριστικών καταλυμάτων, Πολιτιστικός και Γυναικών Γαλαξιδίου, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Φωκίδος και πλήθος εθελοντών.
Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές στα τηλέφωνα:
Δημαρχείο Γαλαξιδίου 2265 3 51221 κα Λίνα Χαλδεάκη και  ΙΕΚ Γαλαξιδίου 2265041997 κα Ελένη Κωστάκου.