“Ανοίγουμε δρόμους. Ανοίγει ο δρόμος που περιόριζε τη Δυτική Ελλάδα στην επαφή της με το κέντρο, ανοίγει και ο δρόμος να βγούμε από την κρίση και την οικονομική επιτροπεία, τόνισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή εγκαινίων του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Πατρών, στην σήραγγα Παναγοπούλας.
“Αυτός είναι ο ισχυρός συμβολισμός των εγκαινίων, είπε ο Πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας “πως η σημερινή μέρα είναι μέρα χαράς για τη Δυτική Ελλάδα και το μήνυμα που στέλνει είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της”.
“Λήγει η πολυετής απομόνωση της Πάτρας, της Δυτικής Ελλάδας, της Ηπείρου και των Επτανήσων, τελειώνει οριστικά ο οδικός αποκλεισμός, για περισσότερα από δέκα χρόνια, της Πάτρας”,
δήλωσε από την πλευρά του στην τελετή εγκαινίων ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, επισημαίνοντας ότι “η κυβέρνηση ολοκλήρωσε έργα που τα παρέλαβε “τελματωμένα” και απάντησε στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης λέγοντας πως “εμείς παραδίδουμε το έργο στον ελληνικό λαό, με τη δική μας ευγένεια και τον δικό μας πατριωτισμό”. 
Με την νέα σήραγγα η διαδρομή Πάτρα-Αθήνα θα πραγματοποιείται σε 1,5 ώρα και ξεκούραστα. Στο σύνολο 10 από τις 12 σήραγγες της “Ολυμπίας” έχουν δοθεί μέχρι σήμερα στην κυκλοφορία στον κλάδο προς Αθήνα ενώ μόνο μια σήραγγα στα Μαύρα Λιθάρια, έχει δοθεί σε κυκλοφορία στο ρεύμα προς Πάτρα.
Την Μεγάλη Τετάρτη το μεσημέρι  στις 14:30 -σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και του παραχωρησιούχου «Νέα Οδός»- θα δοθεί στην κυκλοφορία η Σήραγγα Κλόκοβας, η μεγαλύτερη στην Ιόνια Οδό με μήκος 4 χλμ. και το τμήμα μέχρι το Κεφαλόβρυσο. Τα 37χλμ νέου κλειστού αυτοκινητόδρομου θα προστεθούν στα 59 χλμ που ήδη λειτουργούν ώστε  από την Κλόκοβα μέχρι και την Παράκαμψη Αμφιλοχίας θα έχουν δοθεί στην κυκλοφορία 96 χλμ νέου δρόμου. 
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τα εγκαίναι πραγματοποίησε συνατήσεις με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, καθώς και με άλλους Δημάρχους του νομού Αχαΐας, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα και του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλου.