Δύο ηλεκτροκίνητα mini bus, για διαδρομές εντός των τειχών πόλης, θα εξυπηρετούν τους Ηρακλειώτες και τους τουρίστες της περιοχής. Ο Δήμος Ηρακλείου, προχωρά στην αγορά τους μέσω του προγράμματος πράσινων – περιβαλλοντικά φιλικών διαδρομών μέσα σε τουριστικές περιοχές, το οποίο υλοποιείται από το Ίντερεγκ Ελλάδα- Κύπρος.
Ο γενικότερος σκοπός του έργου είναι η ελάττωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και άλλων αερίων επιβλαβών, τόσο για την ανθρώπινη υγεία όσο και για το φυσικό περιβάλλον. Παράλληλα στόχος είναι η υιοθέτηση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών που θα βελτιώνουν τη διαχείριση των μεταφορών και θα εισάγουν μέτρα και πολιτικές που θα στηρίζουν τη βιώσιμη αστική κινητικότητα ειδικότερα στις τουριστικές περιοχές.
Με την αγορά των λεωφορείων χρηματοδοτείται η πιλοτική λειτουργία τους, η δημιουργία διαδικτυακής εφαρμογής που θα επιτρέπει τη λήψη πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο για αφίξεις, αναχωρήσεις, στάσεις και διαδρομή, η εφαρμογή συστήματος τηλεματικής για ηλεκτρονικές πινακίδες με στόχο την καλύτερη ενημέρωση του επιβατικού κοινού.
Στο εταιρικό σχήμα του έργου συμμετέχουν ως επικεφαλής εταίρος ο Δήμος Ηρακλείου, και συνεργάζονται ο Δήμος Χανίων και από την Κύπρο οι Δήμοι Πάφου και Αραδίππου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1.616.000 ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός του Δήμου Ηρακλείου για την υλοποίηση των δράσεων που θα αναλάβει ως Επικεφαλής Εταίρος του έργου ανέρχεται στα 813.530 ευρώ.