Τους αγώνες δρόμου KEA RUN την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, διοργανώνουν ο Δήμος Κέας και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κέας, μαζί με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του όμορφου νησιού της Κέας αλλά και η κοινωνική προσφορά. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν και φέτος στη στήριξη του Π.Π. Ιατρείου του νησιού.
Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει αγώνες δρόμου 10 χλμ., 5 χλμ. και 600μ. για παιδιά. Όλοι οι αγώνες έχουν εκκίνηση και τερματισμό στην Κορησσία, που είναι το λιμάνι της Κέας. Στις 10.00 το πρωί θα γίνει η εκκίνηση των αγώνων 10 και 5 χλμ. ενώ στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας των παιδιών. Ανά 2,5 χλμ. θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας με νερό, ενεργειακά ποτά, σφουγγάρια κλπ.  Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο. Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες σε κάθε αγώνα και τα τρία πρώτα αγόρια και τα τρία πρώτα κορίτσια στα παιδιά.
Την επιμέλεια της διοργάνωσης έχει αναλάβει η ALL ABOUT RUNNING. Οι αγώνες είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του Κείου δρομέα Ανδρέα Παούρη. Η οικογένεια Παούρη θα προσφέρει ως δωρεά όπως κάθε χρόνο τα έπαθλα των νικητών.