Ανοιγμα στην Σερβικη Τουριστική αγορά κάνει ο Δήμος Σερρών. Την αναβάθμιση των σχέσεων των δύο πλευρών και την απόφαση για την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με τον Δήμο Νις της Σερβίας ανακοίνωσε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Παναγιώτης Γρηγοριάδης. Οι Σέρρες συμμετείχαν μάλιστα και στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στην Νις που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 29 Μαρτίου – 01 Απριλίου.
Οι χιλιάδες των επισκεπτών του περιπτέρου του Δήμου Σερρών είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και για τον Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών, πασίγνωστο στους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Σερβίας, ενώ ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον των ομόδοξων Σέρβων για τα μοναστήρια της περιοχής.
Κατά την διάρκειά της έκθεσης ο κ. Γρηγοριάδης -που εκπροσώπησε τον Δήμο- είχε επαφές με παράγοντες του τουριστικού χώρου και ταξιδιωτικούς πράκτορες. Σε συνάντηση του και με το Δήμαρχο της Σερβικής μεγαλούπολης Ντάρκο Μπουλάτοβιτς, εξετάστηκαν μέσα και τρόποι περαιτέρω συνεργασίας και σύνδεσης των δύο πόλεων σε αυτοδιοικητικό επίπεδο και στους τομείς του πολιτισμού και της οικονομίας.