Στην 1η Έκθεση Τουρισμού, Πολιτισμού και Γαστρονομίας «Greek Panorama 2017-Tourism,Culture, Gastronomy» θα συμμετάσχει η Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου μέσω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Η έκθεση θα λάβει χώρα από τις 11-13 Μαϊου 2017 στον εμβληματικό σταθμό Grand Central Terminal, ένα ιστορικό κτίριο – σύμβολο αρχιτεκτονικής, στη καρδιά του Μανχάτταν, στην Νέα Υόρκη, έναν χώρο από τον οποίο διέρχονται καθημερινά περισσότερα από 750.000 άτομα, εργαζόμενοι και ξένοι επισκέπτες.
Η έκθεση «Greek Panorama 2017» διοργανώνεται από την Hellas North Events Inc. και είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται μία τέτοια έκθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αποκλειστικά για την προβολή της Ελλάδας, του τουρισμού και της γαστρονομίας της.
Στο πλαίσιο δε της έκθεσης η εταιρεία διοργανώνει επίσης την Πέμπτη 11 Μαΐου τα «Greek Panorama Β2Β Sessions», αφιερωμένα αποκλειστικά στους επαγγελματίες από την αμερικανική και την ελληνική αγορά.
Σύμφωνα δε με τα στοιχεία της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕ.Π.Ο.Ε.Τ), οι Αμερικανοί τουρίστες επιστρέφουν στην χώρα μας, εμφανίζοντας αύξηση στις κρατήσεις μεγαλύτερη του 20% σε σχέση με πέρυσι, ενώ η Ρόδος και η Κως παρουσιάζουν εξαιρετικά ποσοστά κρατήσεων για τη φετινή τουριστική περίοδο.
Ενδεικτικό της υψηλής ζήτησης από τις ΗΠΑ για ταξίδια στην Ελλάδα είναι ότι φέτος πέντε αεροπορικές εταιρείες, οι αμερικανικές Delta Airlines, American Airlines, United Airlines και Jet Blue και η αραβική Emirates θα πραγματοποιούν πτήσεις προς την Αθήνα αλλά και σε απευθείας ελληνικούς προορισμούς, όπως η Ρόδος και η Κως.
Το Δήμο Ρόδου θα εκπροσωπήσει στην Έκθεση “Greek Panorama 2017” στην Νέα Υόρκη η αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου.