Σημαντική αύξηση στα έσοδα και τις αφίξεις εκτιμά ότι θα έχουμε φέτος η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά καθώς τα στοιχεία που έχει σήμερα στην διάθεση της δείχνουν διψήφια άνοδο των κρατήσεων, 15% – 70% από όλες τις αγορές.
Σε συνέντευξή της στο περιοδικό E7, επεισημαίνει ότι τα διαδοχικά ρεκόρ που πετυχαίνει ο Ελληνικός Τουρισμός μετά το 2015 οφείλονται στη νέα εθνική τουριστική πολιτική που στόχο έχει να καταστήσει την Ελλάδα ελκυστικό προορισμό για ολόκληρο το χρόνο.
Η Υπουργός, τόνισε πως η αναντιστοιχία εσόδων-αφίξεων που καταγράφηκε το 2016 βρίσκεται σε αντιδιαστολή με τα διαθέσιμα στοιχεία από τις διεθνείς εταιρείες αναλύσεων και τους εγχώριους φορείς και προαναγγέλλει την κατάρτιση μέσα στο 2017 του “εθνικολογιστικού εργαλείου του Δορυφόρου Λογαριασμού Τουρισμού” και την ενεργοποίηση του Παρατηρητηρίου Τουρισμού, δύο σημαντικών εργαλείων για την ποσοτική και ποιοτική ανάλυση των στοιχείων.
Η κυρία Ελενα Κουντουρά τονίζει πως η κυβέρνηση ενθαρρύνει τις επενδύσεις στον Τουρισμό και σημειώνει ότι “ενδεικτικό της δυναμικής είναι το γεγονός ότι στον αναπτυξιακό νόμο, το 40% των προτάσεων που υποβλήθηκαν αφορούν σε τουριστικές επενδύσεις, και αντιστοιχούν στο 50% της συνολικής αξίας των προς ένταξη επενδυτικών σχεδίων”.
Για τις συνεχείς εκκλήσεις των φορέων του Τουρισμού να περιοριστεί η υπερφορολόγηση η κ. Κουντουρά υποστηρίζει πως η κυβέρνηση διεξάγει σκληρές διαπραγματεύσεις για τη σταδιακή ελάφρυνση των επιχειρήσεων “από τα συσσωρευμένα βάρη της κρίσης και από τις αναπόφευκτες δεσμεύσεις που προήλθαν από πολιτικές του παρελθόντος”.