Δυναμικά παρούσες στο 1ο GRIECHELAND FESTIVAL, στο Ντίσελντορφ η “Μυθική Πελοπόννησος” και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Για τέσσερις μέρες η Marktplatz, κεντρική πλατεία της πόλης κι ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της, ζούσε σε ρυθμούς Ελλάδας. Το φεστιβάλ διοργανώθηκε φέτος για πρώτη φορά, με πρωτοβουλία του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ με στόχο την προβολή του σύγχρονου προσώπου της Ελλάδας και της παράδοσής της, μέσα από την επιχειρηματικότητα, τον τουρισμό, τη μουσική, το χορό, την τέχνη και την γαστρονομία.
Το 1ο GRIECHELAND FESTIVAL πλαισιώθηκε από δράσεις γευσιγνωσίας, οινογνωσίας, ταξιδιωτικές πληροφορίες και διαγωνισμούς, μαθήματα χορού, βόλτες με ξύλινα ποδήλατα, ομιλίες, πολιτιστικά προγράμματα, αλλά και επαγγελματικές συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες της Γερμανίας, καθώς επίσης και από ημερίδα με θέμα τα ελληνικά ποιοτικά και βιολογικά προϊόντα.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α. “Πελοπόννησος Α.Ε.” φιλοξενήθηκε σε δικό της χώρο 32 τμ, στον οποίο συμμετείχαν τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής, αλλά και οινοποιεία από όλη την Πελοπόννησο, δίνοντας τη δυνατότητα προώθησης και καλύτερης γνωριμίας του τουριστικού και γαστρονομικού προϊόντος του προορισμού στο γερμανικό κοινό και τους Έλληνες ομογενείς.
Τη δεύτερη και τρίτη μέρα του φεστιβάλ στην κεντρική σκηνή πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατά την οποία προβλήθηκαν βίντεο της περιοχής, για το τουριστικό προϊόν του προορισμού. Η παρουσίαση πλαισιώθηκε από live cooking, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να γευτούν τις ξεχωριστές πελοποννησιακές συνταγές και να γνωρίσουν το καλάθι προϊόντων της Πελοποννήσου.
Το περίπτερο επισκέφτηκαν όλοι οι επίσημοι εκπρόσωποι που παρευρέθησαν στο φεστιβάλ, οι οποίοι εξήραν την παρουσία της Πελοποννήσου και την προσπάθεια προβολής και ανάδειξης της περιοχής μέσω της εξωστρέφειας και της τόνωσης της τοπικής επιχειρηματικότητας.
Κατά τη διάρκεια του τετραήμερου φεστιβάλ από το περίπτερο της Περιφέρειας πέρασαν χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους εκπροσώπους της Πελοπόννησος Α.Ε. και τους τουριστικούς πράκτορες, να λάβουν πληροφορίες σχετικά με το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου, να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής, καθώς και να γευτούν εδέσματα τα οποία κέντρισαν το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό τους.
Τα αποτελέσματα της συμμετοχής στο 1ο GRIECHELAND FESTIVAL, κρίνονται εξαιρετικά θετικά, καθώς υπήρξε μεγάλη επισκεψιμότητα και ενδιαφέρον για τον προορισμό, καθιστώντας έτσι αναγκαία την ανανέωση του ραντεβού για συμμετοχή στην εν λόγω εκδήλωση και την επόμενη χρονιά.