“Βούλιαξαν” από Ελληνες και ξένους επισκέπτες οι περισσότερες περιοχές της χώρας, με τις επισκέψεις τουριστών να καταγράφουν ποσοστά ρεκόρ και όσα ξενοδοχεία λειτούργησαν την Μεγάλη Εβδομάδα είχαν σχεδόν 100% πληρότητα, σύμφωνα με τους επαγγελματίες. Οι περιοχές που φέτος το Πάσχα κυριολεκτικά “βούλιαξαν” από Έλληνες και ξένους επισκέπτες ήταν η Κρήτη, τα νησιά σε Ιόνιο, Αργοσαρωνικό και η Πελοπόννησος, με ποσοστά πληρότητας που σε πολλές περιπτώσεις άγγιξαν το 100%.
Ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα δηλώνει η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία βλέπει την εθνική τουριστική πολιτική που σχεδιάστηκε από το Υπουργείο για πρώτη φορά το 2015 να αποδίδει καρπούς. Αφού αυξήθηκαν φέτος τον Απρίλιο οι ροές των επισκεπτών πέραν των παραδοσιακών αγορών της Ευρώπης (Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Αγγλία, Ρωσία, Σκανδιναβία), τόσο από την Ασία και την Μέση Ανατολή (Ισραήλ, Λίβανος, Μαλαισία, Κίνα, Κορέα, Ιαπωνία), όσο και από την Αμερική (ΗΠΑ, Καναδάς, Λατινική Αμερική). “Προωθούμε νέους ελληνικούς προορισμούς και θεματικά τουριστικά προϊόντα για την προσέλκυση επισκεπτών όλον τον χρόνο”, τονίζει η κ.Κουντουρά.
Παράγοντες της τουριστικής αγοράς, μιλούν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και χαρακτηρίζουν τα στοιχεία της κίνησης του Πάσχα ιδιαιτέρως ικανοποιητικά και σίγουρα ενθαρρυντικά για τη φετινή καλοκαιρινή τουριστική κίνηση.
“Επιβεβαιώθηκαν πλήρως  οι εκτιμήσεις για αύξηση 17% στις κρατήσεις των Ελλήνων στα πασχαλινά πακέτα διακοπών”, σύμφωνα με τον Λύσανδρο Τσιλίδη, Πρόεδρο του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών Γραφείων. Πέρα από κάθε προσδοκία ήταν η κίνηση στην Λακωνία (Γύθειο, Σπάρτη, Μάνη, Νεάπολη) κατά τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων της περιοχής Δημήτρη Πολλάλη, ο οποίος τονίζει ότι “με αιχμή του δόρατος τη Μονεμβασιά, όλοι οι προορισμοί της Λακωνίας γέμισαν ασφυκτικά” κυρίως με Έλληνες, Γάλλους, Γερμανούς και Άγγλους επισκέπτες. Στην Μονεμβασία οι πληρότητες άγγιξαν το απόλυτο 100% τις ημέρες του Πάσχα.
Ορεινή Αρκαδία και Λεωνίδιο αποτέλεσαν τις ευχάριστες εκπλήξεις της Πελοποννήσου με τις πληρότητες να κυμαίνονται σε πρωτοφανή για την περιοχή επίπεδα μεταξύ 80-100%, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της τοπικής Ένωσης Ξενοδόχων Κώστα Μαρινάκο. Σε υψηλές πληρότητες κινήθηκαν Καλάβρυτα, Ορεινή Κορινθία, Ναύπλιο και Πύλο.
Κοσμοσυρροή καταγράφηκε και στα νησιά του Ιονίου, με “πρωταθλήτρια” την Κέρκυρα, με την πληρότητα να φτάνει το 95%, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Παναγιώτης Μπράμος. Ενώ, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος σημειώνει ότι η σεζόν ξεκίνησε πολύ δυναμικά από τις αρχές Απριλίου με επιπλέον πτήσεις από Ιταλία, Αγγλία και Γερμανία. Ενδεικτική του μεγάλου όγκου των επισκεπτών είναι οι εκτεταμένες καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα, παρά τα επιπλέον πλοία που διατέθηκαν για να καλυφθεί η υψηλή ζήτηση. Από κοντά στις αυξημένες αφίξεις σε σχέση με πέρυσι ήταν η Ζάκυνθος, η Λευκάδα και η Κεφαλλονιά.
Παρόμοια εικόνα και στην Ήπειρο, με τα Ζαγοροχώρια και το Μέτσοβο να σημειώνουν υψηλές πληρότητες 70-90%, κατά των Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Κώστα Βλάχο. “Υπολογίζουμε ότι για πρώτη φορά το 40% των τουριστών ήταν κυρίως Ισραηλινοί, και στη συνέχεια Γερμανοί, Αυστριακοί και Ολλανδοί , τονίζει, με την πλειοψηφία της τουριστικής κίνησης να καλύπτεται από Έλληνες.
Overbooked ήταν από τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας και η περιοχή των Μετεώρων (Καλαμπάκα) με το ήμισυ των επισκεπτών να προέρχονται από το εξωτερικό (Ιταλία, Ισραήλ, ΗΠΑ, Γαλλία), ενώ έκπληξη δημιούργησε η παρουσία οργανωμένων group από ασιατικές χώρες, όπως η Κίνα, η Μαλαισία, η Σιγκαπούρη, η Κορέα και η Ιαπωνία. Θετική ήταν και η εικόνα τόσο στην πόλη των Τρικάλων, όσο και στα Ορεινά Τρίκαλα (Περτούλι, Ελάτη), αλλά και στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα στην Καρδίτσα.
Πορταριά και Μακρυνίτσα αποτέλεσαν τα best sellers του Πηλίου με πληρότητες άνω του 90%, ενώ υψηλά κυμάνθηκαν άνω του 70% οι πληρότητες συνολικά στην περιοχή του Πηλίου, σύμφωνα με τον Γιώργο Ζαφείρη, Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας.
Ανοδικά κινήθηκε και η Χαλκιδική με την πληρότητα να σημειώνουν αύξηση 10% σε σχέση, ξεπερνώντας το 75%, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσσιος. Έλληνες, Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Σκοπιανοί και Σέρβοι κυριάρχησαν στο τουριστικό μίγμα της πασχαλινής περιόδου. Παρόμοια εικόνα με Βαλκάνιους και Έλληνες επισκέπτες επικράτησε και στην Πιερία (Ελατοχώρι, Πλαταμώνας, Λιτόχωρο) με πολύ υψηλότερες πληρότητες 90%.
Ικανοποιητικές δεδομένων των συνθηκών χαρακτηρίζει τις κρατήσεις στο νησί της Πάτμου ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού Ιάκωβος Κουτλάκης. Σύμφωνα με τον κ.Κουτλάκη το τουριστικό μείγμα δεν περιλαμβάνει γκρουπ αλλά κατά βάση μεμονωμένους ταξιδιώτες οι οποίοι αναμένεται να παρατείνουν τις διακοπές τους μέχρι και την Πέμπτη του Πάσχα. Οι επισκέπτες είναι κατά βάση Ορθόδοξοι, από Ελλάδα, Ρωσία και Βαλκάνια ενώ για αναψυχή επισκέπτονται το νησί και Δυτικοευρωπαίοι κατά κύριο λόγο Ιταλοί, Γερμανοί και Γάλλοι.
Στις Κυκλάδες, οι πληρότητες σε Πάρο και Σαντορίνη κυμάνθηκαν σε υψηλά επίπεδα μεταξύ 70-90%, σηματοδοτώντας ένα πολύ δυναμικό άνοιγμα της φετινής τουριστικής περιόδου.
Σημαντική αύξηση 25% για το σύνολο της τουριστικής σεζόν δείχνουν οι προκρατήσεις στην περίπτωση της Ρόδου, σύμφωνα με τον κ.Παπαβασιλείου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, ο οποίος τονίζει ότι “οι κρατήσεις είναι ικανοποιητικές και αφορούν κυρίως στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Η σύνθεση του τουριστικού ρεύματος περιλαμβάνει κυρίως Ορθόδοξους από Ρωσία και Ελλάδα ενώ δεν λείπουν και οι καθολικοί από Γερμανία, Αγγλία, Πολωνία και Τσεχία”. 
Overbooked ήταν η Ύδρα από τους προορισμός του Αργοσαρωνικού η οποία σύμφωνα με την πρόεδρο Ξενοδόχων Ύδρας Μαρία Κλαδάκη, παρουσιάσε έκρηξη των αφίξεων λόγω του κοινού εορτασμού του Πασχά φέτος. Οι επισκέπτες του εξωτερικού είναι κατά κύριο λόγο Ευρωπαίοι (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Αυστρία, Ιταλία) και αποτελούν πλέον το 50% της τουριστικής κίνησης.