Πάνω από 40 πτήσεις τσάρτερ θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Ρόδου στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου. Το κοινό Πάσχα Ορθόδοξων και Καθολικών φαίνεται απογειώνει την κίνηση στο νησί και φέρνει την  Ρόδο ψηλά στις προτιμήσεις των ξένων τουριστών. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία -που ανακοίνωσε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου– στην Ρόδο θα προσγειωθούν 44 πτήσεις τσάρτερ από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου. Αποκορύφωμα στις 8 Απριλίου που θα έχουμε το μέγιστο των αφίξεων με 19 πτήσεις να καταφθάνουν στο νησί.
“Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και οι επισκέπτες μας να απολαύσουν και να έχουν τη δυνατότητα να γευτούν εμπειρίες μοναδικές έτσι ώστε να επαναλάβουν το εγχείρημά τους και να βάλουν τη Ρόδο σε ένα πιο συχνό  προγραμματισμό μέσα στις καλοκαιρινές τους διακοπές”, επεσήμανε η κ.Χατζηλαζάρου. Χαρακτήρισε ενθαρρυντικά τα πρώτα στοιχεία για την σεζόν “μια και ξεκίνησε αρκετά δυναμικά αφού και οι προοπτικές αλλά και οι προκρατήσεις που έχουμε τώρα από τις τουριστικές εκθέσεις που έχει συμμετάσχει η Ρόδος, είναι πολύ θετικές για τη φετινή τουριστική περίοδο”.
Προκειμένου να στηριχτεί η τουριστική περίοδος και τους μήνες εκτός αιχμής θα πραγματοποιηθεί μέσα στην χρονιά στοχευμένη καμπάνια για την προσέλκυση Ελλήνων και ξένων τουριστών. Θα προβληθεί η δυνατότητα της Ρόδου ως προορισμού city break, δηλαδή για τριήμερα-τετραήμερα ταξίδια που θα συνδυάσουν την διασκέδαση με τις φυσικές ομορφιές του νησιού, την γαστρονομία, το καζίνο και άλλες δραστηριότητες.