Με θετικά μηνύματα για τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής κρουαζιέρας και ενίσχυσης του  μεριδίου της τα επόμενα χρόνια ολοκληρώθηκε η επίσκεψη και οι συναντήσεις της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με εκπροσώπους της διεθνούς βιομηχανίας θαλάσσιου τουρισμού  στην μεγαλύτερη παγκόσμια έκθεση κρουαζιέρας Seatrade Cruise Global 2017 στο Φορτ Λόντερντεϊλ των ΗΠΑ.
Η Υπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας (CLIA), τον  τον αντιπρόεδρο Charles Bud Darr και τον Γενικό  Γραμματέα  Tom Fecke και τον Κυριάκο Αναστασιάδη, πρόεδρο της CLIA Ευρώπης  για την ενίσχυση   της παρουσίας και εκπροσώπησης της Ελλάδας στην Ένωση.
Τις νέες δυνατότητες που προσφέρουν οι ελληνικοί προορισμοί κρουαζιέρας συζήτησε η Υπουργός σε συναντήσεις με  την  Διευθύνουσα Σύμβουλο της Crystal Cruises Edie Rodriguez, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ponant Cruises Americas Navin Sawhney, τον Πρόεδρο της  NLC Group Frank del Rio, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Αzamara Cruises Clubκ. Larry Pimentel και τον επικεφαλής της συμβουλευτικής εταιρείας στο χώρο της θαλάσσιας κρουαζιέρας Zanka International  Δημήτριο Κάπαρη.
Κυρίαρχα θέματα αποτέλεσαν οι δυνατότητες για την ανάπτυξη  νέων ελληνικών προορισμών κρουαζιέρας και θεματικών τουριστικών προϊόντων, τα τουριστικά πακέτα για τουρισμό πολυτελείας, τα έργα υποδομών για την εξυπηρέτηση των αναγκών φιλοξενίας μεγαλύτερων σε μέγεθος κρουαζιερόπλοιων  με βάση τις παγκόσμιες τάσεις, και οι απευθείας αεροπορικές συνδέσεις.
Στις συναντήσεις  συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλλας, η Αντιπρόεδρος του ΕΟΤ Αγγελική Χονδροματίδου, η διευθύντρια του ΕΟΤ Αμερικής- Καναδά, Γρηγορία Καματερού και η συντονίστρια από το Υπουργείο Τουρισμού για την Επιτροπή Κρουαζιέρας Ιωάννα Αγγελίδου.
Η Υπουργός συναντήθηκε με τον Δήμαρχο του Miami Beach, Philip Levine και με εκπροσώπους της Ομογένειας του Φορτ Λόντερντεϊλ, παρουσία της γενικής προξένου Αδαμαντίας Κλώτσα.
Σε συνάντησή της με τον George Makropulos επικεφαλής του τμήματος φιλοξενίας και τουριστικού μάνατζμεντ του Πανεπιστημίου της Florida (UIF), τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Νότιου Αιγαίου Γιώργο Λεονταρίτη, τον σκηνοθέτη Steven Bernstein και Αμερικανούς επενδυτές η Υπουργός ενημερώθηκε για την επενδυτική πρόταση δημιουργίας σχολής κινηματογράφου και κινηματογραφικών εγκαταστάσεων στη Σύρο.
H κ.Κουντουρά παραχώρησε συνεντεύξεις σε τουριστικά και εξειδικευμένα σε θέματα θαλάσσιου τουρισμού έντυπα, μεταξύ των οποίων το Travel Weekly και το Seatrade Review και στα Ομογενειακά ΜΜΕ, Εθνικός Κήρυκας και Greek Voice.