Για 6η συνεχή χρονιά το Creta Maris Beach Resort τιμήθηκε με το Ιδιωτικό Πρότυπο Πιστοποίησης επιχειρήσεων μαζικής εστίασης «BIO Kouzina», από το Ινστιτούτο ΒΙΟ HELLAS. Ένα πρότυπο που αποδεικνύει πως το ξενοδοχείο προσφέρει προϊόντα βιολογικής γεωργίας με σεβασμό προς τη φύση και τον καταναλωτή.
Συγκεκριμένα το εστιατόριο «ΠΙΘΟΣ» του  ξενοδοχείου, το οποίο προσφέρει Κρητική κουζίνα με χρήση βιολογικών προϊόντων, πιστοποιήθηκε για την αποτελεσματική εφαρμογή του Προτύπου «BIO Kouzina» στην κατηγορία «BIO Kouzina Silver», αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως τηρεί πλήρως τα αυστηρά κριτήρια χρήσης βιολογικών προϊόντων, εφαρμόζοντας το πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων.
Εκτός της βιολογικής προέλευσης των πρώτων υλών και του ποσοστού συμμετοχής τους στα παρεχόμενα από το εστιατόριο «ΠΙΘΟΣ» γεύματα, το πρότυπο «BIO Kouzina Silver» πιστοποιεί πως το εστιατόριο τηρεί αυστηρά βασικούς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων, αποθηκεύει υπό κατάλληλες συνθήκες της πρώτες ύλες, τα ενδιάμεσα αλλά και τα τελικά προϊόντα, αποτρέποντας με αυτόν τον τρόπο τον κίνδυνο ανάμειξης ή/και επιμόλυνσης των προϊόντων. Επιπλέον πιστοποιείται η ποιότητα των ελαίων τηγανίσματος, η εφαρμογή κατάλληλων προγραμμάτων καθαρισμού και απολύμανσης, η κατάλληλη εκπαίδευση του προσωπικού ως προς τις απαιτήσεις του προτύπου ‘’BIO Kouzina’’, ο τρόπος επισήμανσης των εδεσμάτων, η σωστή χρήση του όρου «βιολογικό» και του λογοτύπου ‘’BIO Kouzina’’ και τέλος η σωστή διαχείριση παραπόνων των πελατών.
Αξίζει να σημειωθεί πως η πρώτη πιστοποίηση «BIO Kouzina» που απέσπασε το Creta Maris Beach Resort αφορούσε στη χρήση πέντε βιολογικών προϊόντων. Στη συνέχεια, το ξενοδοχείο απέσπασε την πιστοποίηση «BIO Kouzina Bronze», ενώ φέτος κατάφερε να ξεχωρίσει με την πιστοποίηση «BIO Kouzina Silver». Στόχος του ξενοδοχείου είναι το «BIO Kouzina Gold» με την προσφορά αποκλειστικά βιολογικών εδεσμάτων στο εστιατόριο «ΠΙΘΟΣ».

Σχετικά με το Creta Maris Beach Resort:
Το Creta Maris Beach Resort ανήκει στον Όμιλο Επιχειρήσεων Μεταξά και λειτουργεί από το 1975. Έχει δυναμικότητα 680 δωμάτια, σουίτες και bungalows, 6 εστιατόρια, 7 μπαρ, 7 πισίνες, γυμναστήριο, Hammam Spa, Children’s Club, και πολλούς χώρους για εξωτερικές και εσωτερικές δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες.
Σχετικά με το Ινστιτούτο BIO Hellas:
Το Ινστιτούτο BIO Hellas, δραστηριοποιείται, με ακεραιότητα και αξιοπιστία, στον τομέα ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων. Η προστασία του καταναλωτή, η βελτίωση ποιότητας των τροφίμων και των αγροτικών προϊόντων, η προώθηση των βιολογικών προϊόντων, αλλά και η μέριμνα για το περιβάλλον αποτελούν τους πλέον σημαντικούς στόχους του BIO Hellas. Ιδρύθηκε το 2001, αξιολογήθηκε και εγκρίθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ως Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων.