Δυναμικά θα δηλώσει την παρουσία της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε δύο από τις πιο σημαντικές διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, σε “ITB” στο Βερολίνο και σε “MITT” στην Μόσχα. Στόχος να προωθήσει το τουριστικό προϊόν της περιοχής και να αναδείξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα έναντι άλλων δημοφιλών προορισμών, καθιερώνοντας παράλληλα το 12μηνο τουρισμό.
«Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει σε δύο από τις μεγαλύτερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις –στο Βερολίνο και τη Μόσχα. Στόχος μας είναι μέσα από συντονισμένες ενέργειες και δράσεις προβολής, να αυξήσουμε το τουριστικό ρεύμα από τις δύο αγορές-στόχους και να υποστηρίξουμε τους επαγγελματίες του τουρισμού για την προώθηση της τουριστικής εικόνας της περιοχής μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Το ενδιαφέρον των εμπορικών επισκεπτών στις τουριστικές εκθέσεις του Βερολίνου και της Μόσχας αναμένεται να εστιαστεί μεταξύ άλλων, στην αναψυχή και την ψυχαγωγία, τις πολιτιστικές περιηγήσεις, το θρησκευτικό τουρισμό και την ξενοδοχειακή βιομηχανία.
Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση “ITB” στο Βερολίνο (8-12 Μαρτίου 2017) είναι η μεγαλύτερη διεθνής τουριστική έκθεση και αποτελεί τη σημαντικότερη επιχειρηματική πλατφόρμα για την παγκόσμια τουριστική προσφορά. Σύμφωνα με απολογιστικά στοιχεία της έκθεσης “ITB”, τo 2016 συμμετείχαν σε αυτήν 187 χώρες από 5 ηπείρους με 10.000 εκθέτες και 1.000 εξειδικευμένοι αγοραστές, ενώ παράλληλα την έκθεση επισκέφθηκαν 120.000 εμπορικοί επισκέπτες και 60.000 ιδιώτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επισκέπτες της “ITB” δηλώνουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία την πρόθεση να την ξαναεπισκεφθούν.
Αντίστοιχης εμβέλειας είναι και η διεθνής έκθεση τουρισμού “MITT” της Μόσχας, η οποία θεωρείται μία από τις πέντε κορυφαίες εκθέσεις ταξιδίου στον κόσμο. Το 2016 συμμετείχαν στη “MITT” 1.624 εκθέτες από 182 χώρες, ενώ την έκθεση επισκέφτηκαν 28.035 άτομα, το 75% των οποίων προέρχονταν από ταξιδιωτικά πρακτορεία από 77 ρωσικές περιφέρειες. Η “MITT” είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση «b2b» στη Ρωσία και την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών (CIS), η οποία προσελκύει όχι μόνο τους εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας της Ρωσίας, αλλά τη διεθνή τουριστική αγορά.