Το κλίμα από το κατανυκτικό Πάσχα στην Πάτμο, τις εκδηλώσεις για το καλοκαίρι 2017, τις τουριστικές υποδομές και τις εναλλακτικές δραστηριότητες του νησιού παρουσίασαν σε εκπροσώπους του Τύπου η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Πάτμου, σε συνεργασία με την Ένωση ξενοδόχων Πάτμου, το Σωματείο ενοικιαζομένων δωματίων και τον σύλλογο επιτηδευματιών Πάτμου ”Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ΄΄.
Φορείς και επιχειρηματίες του νησιού ενημέρωσαν και για την συνολικότερη υποδομή του νησιού για ξενοδοχεία , ενοικιαζόμενα δωμάτια ,επιχειρήσεις, υποδομές τουρισμού και οι εναλλακτικές δραστηριότητες με τις οποίες οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν τις ομορφιές του νησιού.
Οι ναυτιλιακές εταιρείες, της κρουαζιέρας και του yachting που δραστηριοποιούνται στην Πάτμο, παρουσίασαν τα δρομολόγια και τους στόχους τους για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του νησιού.
Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων , ο π. Πλάτων Κρικρής εκπροσωπώντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του Σύριζα κ. Δημήτριος Γάκης , ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας τομεάρχης τουρισμού της Ν.Δ., ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού βουλευτής κ. Αμυράς Γεώργιος, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιος Χατζημάρκος, ο τέως Βουλευτής Δωδεκανήσου και μέλος της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Παππάς ,ο πρόεδρος του ελληνικού δικτύου μικρών νήσων κ. Ελευθέριος Κεχαγιόγλου, ο κ. Θεολόγος Μαυρουδής Πρόεδρος του συλλόγου απανταχού Πατμίων ” Εμμανουήλ Ξάνθος ο Φιλικός” , ο κ. Ελευθέριος Χρυσοχόος Γραμματέας του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου ομίλου ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης κ. Ιωάννης Μαραγκουδάκης και άλλοι.