Θα ξεπεράσουμε τα 30 εκατομμύρια αφίξεις το 2017, εκτίμησε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, στο πλαίσιο του 2ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών επισημαίνοντας ότι η άνοδος της τουριστικής κίνησης στην χώρα δεν πρέπει να αποδίδεται στη γενικευμένη αστάθεια στις γειτονικές χώρες.
“Ο τουρισμός είναι ένα εξαιρετικό ποιοτικό χαρακτηριστικό της ελληνικής αγοράς, έχουμε τον τουρισμό στο DNA μας και έως το 2020 η Ελλάδα μπορεί να είναι και στη δεκάδα των τουριστικών προορισμών, είπε ο κ.Τρυφωνόπουλος.
Το μοντέλο “ήλιος-θάλασσα” είναι η βάση, αλλά υπάρχει η ανάπτυξη του yachting, του πολιτιστικού τουρισμού, ενώ η γαστρονομία είναι ο δεύτερος πυλώνας προσέλκυσης, εκτιμώντας ότι ο τουριστικός κλάδος μπορεί να μετατραπεί σε Δούρειο Ίππο για την εξαγωγή ποιοτικών προϊόντων.
Ο τουρισμός είναι ένα εξαιρετικό ποιοτικό χαρακτηριστικό της ελληνικής αγοράς, έχουμε τον τουρισμό στο DNA μας και έως το 2020 η Ελλάδα μπορεί να είναι και στη δεκάδα των τουριστικών προορισμών.
Η άνοδος της τουριστικής κίνησης στην χώρα δεν πρέπει να αποδίδεται στη γενικευμένη αστάθεια στις γειτονικές χώρες. Είναι μία παγίδα στην οποία δεν πρέπει να πέσουμε. Τα προβλήματα στην Τουρκία δεν είναι θετικό στοιχείο, κάποιοι σκέφτονται “όσο πιο δυτικά, τόσο πιο καλά”. Όταν είσαι τόσο κοντά στο πρόβλημα, λειτουργεί αποτρεπτικά”, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ και συμπλήρωσε ότι: “η ομαλότητα στην περιοχή θα λειτουργήσει ακόμη θετικότερα για την Ελλάδα. Κάθε πελάτης κερδίζεται, δεν χαρίζεται”.
Στα δυνατά στοιχεία που προμηνύουν την περαιτέρω ενίσχυση του κλάδου, ανέφερε τη διασυνδεσιμότητα μέσω αεροπορικών γραμμών, η οποία έχει φτάσει στο καλύτερο σημείο που ήταν ποτέ, την δυναμική των προκρατήσεων σε παραδοσιακές και νέες τουριστικές αγορές, τα νέα περιφερειακά αεροδρόμια, τις μαρίνες και την άνοδο του θεματικού τουρισμού.