«Μονόδρομο για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και την βελτίωση του ανταγωνισμού των επιχειρήσεων αλλά και της τουριστικής οικονομίας, αποτελεί η εκπαίδευση και ο επαγγελματικός προσανατολισμός στον τουριστικό κλάδο», τόνισε μεταξύ άλλων η Γενική Γραμματέας Τουρισμού Ευρυδίκη Κουρνέτα σε χαιρετισμό της στην εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας 2017» στο Ι.Ε.Κ. Τουρισμού Αναβύσσου.
«Η αναπτυξιακή πολιτική στον Τουρισμό πρέπει και μπορεί να συμβαδίζει με μια αντίστοιχη στρατηγική ανάπτυξης στον τομέα της Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης», είπε χαρακτηριστικά.
Παρουσία εκπροσώπων ξενοδοχειακών, τουριστικών επιχειρήσεων, σπουδαστών και αποφοίτων του ιστορικού εκπαιδευτηρίου, η Γενική Γραμματέας Τουρισμού εξήρε την ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται από το Ι.Ε.Κ. Τουρισμού Αναβύσσου το οποίο και χαρακτήρισε ως ένα από τα μεγαλύτερα και ιστορικότερα δημόσια τουριστικά εκπαιδευτήρια στην Ελλάδα.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με σκοπό την γνωριμία των εκπροσώπων Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεων, με τους σπουδαστές της σχολής για συμφωνία στο πλαίσιο της  πρακτικής άσκησης κατά τη διάρκεια του θέρους αλλά και μελλοντικής επαγγελματικής συνεργασίας με απόφοιτους της σχολής.
Παραβρέθηκαν περισσότερες από 100 κορυφαίες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και συμμετείχαν περίπου 300 σπουδαστές και απόφοιτοι της  σχολής που είχαν την δυνατότητα να δώσουν συνέντευξη και να επικοινωνήσουν προσωπικά με τους επιχειρηματίες σε μια διαδικασία που αποτελεί επιπλέον μέρος της επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Οι  επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν γευστικά εδέσματα που επιμελήθηκαν τα μαγειρικά και ζαχαροπλαστικά τμήματα υπό την επίβλεψη των καθηγητών τους ενώ σπουδαστές των τουριστικών τμημάτων φιλοξενίας συμμετείχαν σε όλα τα στάδια της εκδήλωσης, από την υποδοχή, την γραμματεία έως και την εξυπηρέτηση των προσκεκλημένων στο σαλόνι και τις αίθουσες.