Βουλιάζουν από “επισκεψιμότητα” το καλοκαίρι τα Σπήλαια Δυρού, αλλά δεν επαρκούν τα εισιτήρια, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούναι οι τουρίστες και να αμαυρώνεται η εικόνα του προορισμού ο οποίος καταγράφει ρεκόρ επισκεψιμότητας στην Μάνη.
Για την επίλυση των λειτουργικών προβλημάτων στα Σπήλαια -τα οποία την περσινή χρονιά ήταν τεράστια και παραμένουν ανεπίλυτα και φέτος- ζητά την άμεση παρέμβαση της υπουργού Πολιτισμού και των αρμόδιων φορέων ο βουλευτής Λακωνίας ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης
“Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Αύγουστο του 2016 έφτασαν να επισκέπτονται τα Σπήλαια πάνω από 1.500 επισκέπτες την ημέρα, αναφέρει ο κ.Αραχωβίτης, ενώ τα εκδοθέντα εισιτήρια δεν υπερέβαιναν τα 500 με 550. Αποτέλεσμα ήταν 1.000 επισκέπτες κάθε μέρα να ταλαιπωρούνται μέσα στην ζέστη του καλοκαιριού και να φεύγουν με τις χειρότερες εντυπώσεις. Η εικόνα αυτή ασφαλώς διαδίδεται στους τουριστικούς πράκτορες και τα ξενοδοχεία, κι αυτοί με τη σειρά τους, αποτρέπουν πλέον τους πελάτες τους να επισκεφτούν τα Σπήλαια στο μέλλον.
Όπως είναι αναμενόμενο, όλη αυτή η προβληματική κατάσταση οδηγεί σε απώλεια εσόδων για την εταιρία και το Δημόσιο αλλά ταυτόχρονα αποτελεί τεράστιο πλήγμα στην τουριστική εικόνα της περιοχής και της χώρας. Ας μην λησμονούμε ότι το Σπήλαιο Γλυφάδα (ή Βλυχάδα) Δυρού έχει χαρακτηριστεί ως το ωραιότερο λιμναίο σπήλαιο στον κόσμο, από τα μέχρι στιγμής γνωστά σπήλαια. Τα προβλήματα διοίκησης, ειδικευμένου προσωπικού (βαρκάρηδες), λειτουργίας υποστηρικτικών υποδομών κλπ, είναι γνωστά και έχουν επανειλημμένως συζητηθεί.
Ωστόσο δεν έχουν δοθεί λύσεις, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η φήμη των Σπηλαίων και η τουριστική περίοδος”.