Η μεγαλύτερη διάκριση της κορυφαίας αεροπορικής εταιρείας στον κόσμο, δόθηκε στην Qatar Airways. Η αεροπορική εταιρεία βραβεύθηκε ως η “Αεροπορική Εταιρεία της Χρονιάς” από τα  Air Transport Awards 2017 για την καινοτομία, την άριστη εξυπηρέτηση, τη φιλοξενία και το κορυφαίο design που προσφέρει.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Qatar Airways Group, η εξοχότητά του Akbar Al Baker δήλωσε: “Μας τιμά ιδιαίτερα η αναγνώριση από τους αναγνώστες του Air Transport News ως η Αεροπορική Εταιρεία της Χρονιάς. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για την προσπάθειά μας να είμαστε οι καλύτεροι στη βιομηχανία και να προσφέρουμε τους επιβάτες μας ασυναγώνιστη ταξιδιωτική εμπειρία. Αποτελεί ύψιστη τιμή να λαμβάνουμε αυτό το βραβείο από τους έμπιστους επιβάτες μας, οι οποίοι επιλέγουν να πετούν με την Qatar Airways, ενώ παράλληλα αυτή η διάκριση μας ωθεί να εργαστούμε ακόμη πιο σκληρά για να παρέχουμε το επίπεδο της δέσμευσης, της εξυπηρέτησης και της προσοχής στη λεπτομέρεια που αξίζουν κάθε φορά όσοι επιλέγουν την εταιρεία μας για τα ταξίδια τους.”  
Το βραβείο “Αεροπορική Εταιρεία της Χρονιάς” απονεμήθηκε στην Qatar Airways για την αδιάκοπη φιλοδοξία της να διασφαλίσει ότι η ταξιδιωτική εμπειρία που προσφέρει είναι η καλύτερη στη βιομηχανία, τόσο όσον αφορά το προϊόν, όσο και την εξυπηρέτηση, μια φιλοδοξία που επιβεβαιώθηκε νωρίτερα στο μήνα με την παρουσίαση της QSuite, της νέας Business Class της εταιρείας, στην κορυφαία έκθεση ITB στο Βερολίνο.
Η QSuite περιλαμβάνει το πρώτο διπλό κρεβάτι διαθέσιμο στην Διακεκριμένη Θέση, με πάνελ που ανοίγουν και κλείνουν ανάλογα με τις προτιμήσεις, επιτρέποντας στους επιβάτες σε διπλανές θέσεις να δημιουργούν το δικό τους ιδιωτικό δωμάτιο. Τα προσαρμοζόμενα πάνελ και η δυνατότητα τοποθέτησης των οθονών στο κέντρο των 4 θέσεων επιτρέπουν σε συνεργάτες, φίλους και οικογένειες οι οποίες ταξιδεύουν μαζί να μεταμορφώνουν τον χώρο τους σε μια ιδιωτική σουίτα, επιτρέποντάς τους να εργαστούν, να δειπνήσουν και να επικοινωνήσουν.
Αυτά τα νέα χαρακτηριστικά προσφέρουν την απόλυτη εξατομικευμένη ταξιδιωτική εμπειρία που επιτρέπει στους επιβάτες να δημιουργούν το περιβάλλον που ταιριάζει στις δικές τους μοναδικές ανάγκες και διασφαλίζουν ότι η Qatar Airways θα συνεχίσει να ηγείται της βιομηχανίας, όσον αφορά την ταξιδιωτική εμπειρία των επιβατών.
Η Qatar Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας του Κράτους του Κατάρ, γιορτάζει 20 χρόνια πορείας και ταξιδιών σε περισσότερους από 150leisure και business προορισμούς. Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αεροπορικής εταιρεία στον κόσμο αναμένεται να προσθέσει μια σειρά από νέους προορισμούς στο επεκτεινόμενο δίκτυό της για το 2017, όπως οι Τσιάνγκ Μάι, Δουβλίνο, Νίκαια, Σκόπια κ.α. πετώντας τους επιβάτες με ένα υπερσύγχρονο στόλο που αποτελείται από 195 αεροσκάφη.
Σχετικά με την Qatar Airways
Η Qatar Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας του Κατάρ, είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αεροπορικές εταιρείες και η οποία λειτουργεί έναν από τους νεότερους στόλους αεροσκαφών στον κόσμο. Στο 19ο έτος λειτουργίας της η Qatar Airways διαθέτει έναν υπερσύγχρονο στόλο 190 αεροσκαφών και επισκέπτεται περισσότερους από 150 κύριους business και leisure προορισμούς σε έξι ηπείρους.
Πρόκειται για μια πολυβραβευμένη αεροπορική εταιρεία, στην οποία πρόσφατα απονεμήθηκαν τα βραβεία Worlds Best Business Class, Best Business Class Airline Lounge και Best Airline Staff για τη Μέση Ανατολή στα γνωστά World Airline Awards για το 2016, τα οποία διοργανώνονται από αναγνωρισμένους διεθνείς οργανισμούς αξιολόγησης αερομεταφορών, όπως η Skytrax.
Η Qatar Airways είναι μέλος της διεθνούς συμμαχίας oneworld. Η βραβευμένη συμμαχία αναδείχθηκε ως η Καλύτερη Αεροπορική Συμμαχία το 2015 από την Skytrax για τρίτη συνεχόμενη φορά. Η Qatar Airways ήταν η πρώτη αεροπορική εταιρεία του Κόλπου που έγινε μέλος της συμμαχίας oneworld, δίνοντας της την δυνατότητα να επωφεληθεί από πρόσβαση σε περισσότερα από 1.000 αεροδρόμια, σε περισσότερες από 150 χώρες, με 14.250 καθημερινές αναχωρήσεις.
Το Oryx One, το εν πτήσει σύστημα ψυχαγωγίας της Qatar Airways προσφέρει στους επιβάτες περίπου 3.000 επιλογές από τις πιο πρόσφατες ταινίες, σειρές, μουσικές επιλογές, παιχνίδια και πολλά ακόμη. Οι επιβάτες που πετούν με την Qatar Airways εξυπηρετούνται από αεροσκάφη B787, A350, A380, A319 καθώς και επιλεγμένα A320 και A330, ενώ μπορούν επίσης να επικοινωνούν με τους φίλους και την οικογένειά τους σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιώντας τις βραβευμένες υπηρεσίες WiFi και GSM εν πτήσει.
Η Qatar Airways είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες χορηγιών αθλητικών εκδηλώσεων σε όλο τον κόσμο και έχει συνάψει στρατηγικές χορηγικές σχέσεις με ομάδες όπως η FC Barcelona και η AlAhli Saudi Arabia FC. Η στρατηγική της Qatar Airways αντανακλά τις αξίες του αθλητισμού ως μέσο ενότητας των ανθρώπων, αξία που βρίσκεται στον πυρήνα του εταιρικού της μηνύματος – Going Places Together.
Η Qatar Airways Cargo, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία cargo στον κόσμο, εξυπηρετεί περισσότερους από 50 αποκλειστικούς εμπορευματικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο μέσω του κόμβου της Ντόχα, ενώ παράλληλα παραδίδει εμπορεύματα σε περισσότερους από 150 business και leisure προορισμούς παγκοσμίως, με 190 αεροσκάφη. Ο στόλος της Qatar Airways Cargo περιλαμβάνει 8Airbus 330Fs, 10 εμπορευματικά Boeing 777 και δύο εμπορευματικά Boeing 747.