“To Λονδίνο παραμένει ένας ασφαλής προορισμός”, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Ενωση Τουρισμού ETOA, μετά το χθεσινό αιματηρό περιστατικό στο Westminster που εκτυλίχθηκε κοντά σ’ ένα από τα πιο διάσημα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης το London Eye.
Οι Αρχές που χαρακτήρισαν το περιστατικό “τρομοκρατικό χτύπημα” και ερευνούν την πιθανότητα η τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο να ήταν εμπνευσμένη από την προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους.
Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση σημειώθηκε στη γέφυρα Westminister όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε δεκάδες ανθρώπους πριν καταλήξει στα κάγκελα του Παλατιού. Ο δράστης κατευθύνθηκε και στην Βρετανική Βουλή, επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικούς και σκότωσε έναν φρουρό.
Τέσσερις άνθρωποι – ανάμεσα τους ο δράστης της επίθεσης- έχασαν την ζωή τους και 40 περίπου τραυματίστηκαν από την επίθεση, ανάμεσα τους και τουρίστες όπως τρεις Γάλλοι μαθητές, πέντε Κορεάτες, δύο Ρουμάνοι, μία Κινέζα και ένα ζευγάρι Γερμανών που ζει στην Αυστραλία.
Για λόγους ασφαλείας κλειστά παραμένουν σήμερα London Eye και το Banqueting House, ενώ η ΕΤΟΑ “ξεκαθαρίζει ότι οπουδήποτε υπάρχουν αυτοκίνητα, συμβαίνουν δυστυχήματα ενώ ως προς την ασφάλεια των μεταφορών, η Βρετανία είναι πρώτη στον κόσμο. Μπορεί το περιστατικό να έλαβε διεθνείς διαστάσεις, όμως δε καθιστά το Ηνωμένο Βασίλειο λιγότερο ασφαλή προορισμό. Η χώρα, τονίζει η ΕΤΟΑ, συνεχίζει να είναι μία από τις ασφαλέστερες στον κόσμο για τους πεζούς και τους επισκέπτες”.