Στην “δημιουργία αξίας” για τους επισκέπτες του νησιού, βασίζεται η νέα στρατηγική του Δήμου Ζακύνθου για την βελτίωση της Τουριστικής εικόνας του νησιού.
Το πλάνο της νέας στρατηγικής 2017-2020 παρουσίασαν ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, Αντώνης Νικολουδάκης, ο Επιστημονικός Συνεργάτης του Δήμου Δημήτρης  Κούτουλας και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Τσίπηρας.
“Στόχος είναι να προσελκύσουμε περισσότερο τουρισμό με την “δημιουργία αξίας”, για τους επισκέπτες του νησιού και με την ενίσχυση των επιχειρήσεων που προσφέρουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες και υποδομές, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Κούτουλας. Με την “δημιουργία αξίας”, για τους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες του νησιού, βοηθάμε στην αύξηση των εσόδων από τον Τουρισμό και την άμβλυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά και τους κατοίκους -ειδικότερα τους νεότερους- με τις επαγγελματικές ευκαιρίες που είναι πιθανόν να προκύψουν από την αυξημένη τουριστική κίνηση”.
“Οι κατάλληλες υποδομές λείπουν σήμερα από το τόπο μας”,  παραδέχτηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Τσίπηρας και αναφέρθηκε στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που υπάρχουν για την δημιουργία τους, όπως και στις χαμένες ευκαιρίες στο παρελθόν με τα ευρωπαϊκά πακέτα χρηματοδότησης. Επεσήμανε επίσης ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια γίνεται οργανωμένη προσπάθεια βελτίωσης της τουριστικής προβολής του νησιού.
Για το θέμα των σκουπιδιών ο κ.Τσίπηρας ανακοίνωσε ότι έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις ώστε μέχρι τέλος του μήνα η Ζάκυνθος να είναι καθαρή από τα απορρίμματα, αφού όπως είπε “σκουπίδια και τουρισμός δεν συμβαδίζουν”.