Το πρώτο μας ταξίδι μπορεί να αλλάξει την ζωή μας, σύμφωνα με έρευνα της Booking.com. Οι ερωτηθέντες θεωρούν το ταξίδι εμπειρία πιο συναρπαστική κι από το πρώτο φιλί. Η δυναμική του δε είναι τέοια που μπορεί να οδηγήσει έναν στους 10 σε αλλαγή επαγγέλματος,  συντρόφου και έναν στους 5 σε μετακόμιση σε ένα εντελώς καινούριο μέρος.
Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο σε δείγμα 15.000 ανθρώπων από 20 χώρες ο ενθουσιασμός από μια πρωτόγνωρη ταξιδιωτική εμπειρία αυξάνει την αυτοπεποίθηση των ανθρώπων, διευρύνει τους ορίζοντές τους και τους κάνει πιο επιτυχημένους.
•Το 53% των χαρακτήρισε το ταξίδι, εμπειρία πιο συναρπαστική από το πρώτο ρομαντικό ραντεβού, το 51% από την πρώτη δουλειά,  το 62% από μια νέα φιλία και το 36% πιο συναρπαστική από το πρώτο φιλί.
•Τρεις στους πέντε πιστεύουν ότι οι άνθρωποι που ταξιδεύουν συχνά έχουν περισσότερο ενδιαφέρον και το 45% ότι τα ταξίδια τους κάνουν πιο επιτυχημένους σε καριέρα και ζωή.
•Το ταξίδι ενεργοποιεί την αυτοπεποίθηση μας και μας δίνει κίνητρα για σημαντικές αποφάσεις στην ζωή μας όπως να αλλάξουμε δουλειά (13%), σύντροφο (13%) ή να μετακομίσουμε (21%).
•Οι πολυταξιδεμένοι έχουν ενδιαφέρουσα ζωή 61% και είναι πιο επιτυχημένοι στη ζωή και την καριέρα τους 45%.
•Δύο στους 3 ανέφεραν ότι οι εμπειρίες από πρωτόγνωρα μέρη τους ενθαρρύνει να επισκεφθούν και άλλα νέα μέρη, να αποκτήσουν νέες εμπειρίες. Το 45% θα αναζητήσουν ταξίδια με περιπέτεια το 2017 και 56% θα ταξιδέψουν σε ακόμα πιο μακρινούς προορισμούς από την περιοχή τους.
•Περισσότεροι από τους μισούς θα αναζητήσουν περισσότερες αποδράσεις του Σαββατοκύριακου, ενώ το 47% προορισμούς που δεν έχουν εξερευνήσει οι φίλοι τους.
•Ακόμα, το είδος των πρωτόγνωρων ταξιδίων που θα προτιμήσουν το 2017 οι ταξιδιώτες ποικίλει. Το 21% να προτιμά τα ταξίδια που στηρίζονται στον εθελοντισμό, το 23% τα ταξίδια πνευματικών προκλήσεων, το 39% τα οικολογικά ταξίδια και το 44% τα οδικά ταξίδια.