Με μια νέα εταιρεία διοργάνωσης συνεδρίων να προστίθεται στα ιδρυτικά του μέλη, υποδέχτηκε το νέο έτος  το Γραφείο Συνεδριακού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (Thessaloniki Convention Bureau-TCB), όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης  για την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας.
Το γραφείο Συνεδριακού Τουρισμού παρουσιάζει άλλωστε μια δυναμική που συμπορεύεται με τη δυναμική της πόλης στο συγκεκριμένο τομέα, σύμφωνα με όσα ανέφερε η πρόεδρος του TCB Δέσποινα Αμαραντίδου.
«Η τάση για τη Θεσσαλονίκη, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής, είναι ανοδική», αναφέρει η κ.Αμαραντίδου.
«Για το 2016, όπως βλέπουμε μέχρι τώρα, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή από όλες τις χώρες και πόλεις –και παρόλο που τα συνέδρια είναι συνολικά λιγότερα κατά 1.300-  η Θεσσαλονίκη έχει ήδη καταγεγραμμένα 24 έργα ενώ το 2015 ήταν 17. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι θα περάσουμε τον αριθμό των 30», σημείωσε η πρόεδρος του TCB.
Εξήγησε ωστόσο ότι η καταγραφή που γίνεται από τον διεθνή σύνδεσμο της συνεδριακής βιομηχανίας « International Congress & Convention Association – ICCA» αφορά εξειδικευμένα συνέδρια και με συγκεκριμένες προδιαγραφές (συμμετοχή περισσότερων από 50 συνέδρων, διοργάνωση του συνεδρίου σε τουλάχιστον τρεις διαφορετικές πόλεις-χώρες κτλ).
Στην πόλη της Θεσσαλονίκης όμως, γίνονται επίσης πολλά περισσότερα συνέδρια που όμως, δεν καταγράφονται κάπου συνολικά. «Αυτές τις μέρες, για παράδειγμα, τα ξενοδοχεία της πόλης έχουν γεμίσει από συμμετέχοντες σε ιατρικά σεμινάρια, τα οποία εντάσσονται στην παραδοσιακή συνεδριακή αγορά της Θεσσαλονίκης», επεσήμανε η κ.Αμαραντίδου , προσθέτοντας: « το γεγονός αυτό αναδεικνύει ότι η πόλη μας έχει ενισχυθεί τουριστικά και έχουμε αποδείξει ότι οι υποδομές μας είναι επαρκείς».
Να σημειωθεί ότι τα επίσημα αποτελέσματα κατάταξης πόλεων για το έτος 2016, από τον διεθνή σύνδεσμο της συνεδριακής βιομηχανίας ICCA, του οποίου μέλος είναι το Thessaloniki Convention Bureau, θα ανακοινωθούν τον Μάιο.
Νικόλ Καζαντζίδου