Η απευθείας αεροπορική σύνδεση των Χανίων με τη Στουτγκάρδη, αλλά και οι δυνατότητες εξαγωγών κρητικών προϊόντων στη γερμανική αγορά, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο των επαφών και συναντήσεων που είχε πολυμελής αντιπροσωπεία από την Κρήτη, με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολο Βουλγαράκη, στην Τουριστική Έκθεση της Στουτγκάρδης, από τις 15 έως τις 17 Ιανουαρίου.

Η Τουριστική Έκθεση της Στουτγάρδης είναι η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ευρώπης, με 220.000 επισκέπτες και όπως αναφέρει ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας Χανίων, «οι εντυπώσεις που σχηματίστηκαν από την επίσκεψη είναι άριστες, έτσι ώστε να κρίνεται αναγκαία η μελλοντική συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης σε αυτήν».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκαν πολύ σημαντικές συναντήσεις, τις οποίες η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων είχε ζητήσει πριν την επίσκεψη και η γερμανική πλευρά διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία. Ο κ. Βουλγαράκης συναντήθηκε με τον υπουργό Τουρισμού του ομόσπονδου κρατιδίου Βάδης-Βυρτεμβέργης, Guido Wolf. Οι δύο άνδρες είχαν μία εκτενή συζήτηση για τον σκοπό της επίσκεψης και τη σημασία της έκθεσης, ενώ η συνάντηση έκλεισε με την προσφορά τοπικών προϊόντων της Κρήτης, ως δώρο από τον κ. Βουλγαράκη στον κ. Wolf.

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης είχε συναντήσεις με πολιτικούς εκπροσώπους, τον πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ομοσπονδιακής Βουλής, τον βουλευτή του κρατιδίου Βάδης-Βυρτεμβέργης, Thomas Blenke, τον πρόεδρο της Ένωσης Δήμων και δημάρχους της Περιφέρειας Calw, καθώς και περιφερειακούς και δημοτικούς Συμβούλους.

Η κρητική αντιπροσωπεία συναντήθηκε και με εκπρόσωπο της γερμανικής τράπεζας «Pro Credit Bank», η οποία δραστηριοποιείται, ήδη, στη Θεσσαλονίκη. Έγινε εκτενής ενημέρωση των δραστηριοτήτων της τράπεζας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις άλλες βαλκανικές χώρες. Από τον κ. Βουλγαράκη τέθηκε ως θέμα το ενδεχόμενο δημιουργίας υποκαταστήματος στα Χανιά, με σκοπό την ενίσχυση της χρηματοδότησης της τοπικής ανάπτυξης.

APE