Δυναμικό παρόν έδωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο φετινό 8ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, που διοργανώθηκε στις 2-3 & 4 Δεκεμβρίου 2016 στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας. και το περίπτερο αποτέλεσε πόλο έλξης και χώρο συνάντησης Θεσσαλών επισκεπτών και αλλά και επιχειρηματιών ολόκληρης της χώρας.

Το περίπτερο της Περιφέρειας ήταν πλούσιο σε είδη μελιού και προϊόντων μέλισσας που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ποικιλίες γεύσεων με τα πλούσια αρώματα και τις ευεργετικές ιδιότητες (πάστα μελιού) από πολλές περιοχές της Θεσσαλίας. Αρκετοί ήταν εκείνοι που ζήτησαν πληροφορίες για συνεργασία με τους φορείς των προϊόντων. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχαν αντιπροσωπευτικά δείγματα μελιού και προϊόντων μέλισσας από τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλίας.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλάις επισκέφτηκαν ο Υφυπουργός ΥΠΑΑΤ Βασίλης Κόκκαλης, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ Νίκος Αντώνογλου, Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Μπούρας, Ο Τομεάρχης Αγροτικού της Ν.Δ βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης, ο βουλευτής Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Τουρισμού Π.Ε Καρδίτσας Γεωργία Κόκκαλη, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας Βασίλης Ντούρας, ο Π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ Νίκος Κατσαρός, οι Πρόεδροι Μελισσοκομικών Συλλόγων Λάρισας και Μαγνησίας Κώστας Καλαπούτης & Θεοδόσης Κατσαρός αντίστοιχα, ενώ την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησαν οι Διευθυντές Αγροτικής Οικονομίας Ν. Γαβριήλ και Εξυπηρέτησης του Πολίτη & Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων Α. Πατουλιώτης, οι οποίοι παρακολούθησαν και τις εργασίες του 7ου Μελισσοκομικού Συνεδρίου 2016.