Δυναμική παρουσία της Ελλάδος με σειρά επαφών της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά και εκδηλώσεων  στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση WTM – Θετικά τα πρώτα μηνύματα από τη Μ. Βρετανία  για τον ελληνικό τουρισμό το 2017. 

Την  αρχή της νέας τουριστικής περιόδου για τον ελληνικό τουρισμό σηματοδοτεί η κορυφαία Διεθνής Έκθεση Τουρισμού World Travel Market που πραγματοποιείται στο Λονδίνο 7-9 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 50.000 επαγγελματιών της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς. 

Η  Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά εγκαινίασε με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλο το περίπτερο του ΕΟΤ, όπου συμμετέχουν 68 Έλληνες συνεκθέτες, Περιφέρειες, προορισμοί, τουριστικοί φορείς και επιχειρήσεις.

Τα εγκαίνια πλαισιώθηκαν με μουσική εκδήλωση που σημείωσε μεγάλη επιτυχία και όπου προσφέρθηκαν εδέσματα και γεύσεις της ελληνικής γαστρονομίας και ελληνικά προϊόντα.

Η δυνατή παρουσία της ελληνικής αποστολής συνεχίστηκε με τη συνέντευξη Τύπου που η Υπουργός παραχώρησε στο κατάμεστο Κέντρο Τύπου του Εκθεσιακού Κέντρου.

Η κα Κουντουρά αναφέρθηκε στη συνολική θετική πορεία του ελληνικού τουρισμού το 2016 και στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη M. Βρετανία. Παρουσίασε το σχεδιασμό των δράσεων για το 2017 με στόχο την προώθηση  της Ελλάδος  ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού για τουρισμό  365 μέρες το χρόνο,  ενώ  αναφέρθηκε στην πρόσφατη έντονη κινητικότητα και τις ευκαιρίες για νέες τουριστικές επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Στη συνέντευξη Τύπου η   ελληνικής καταγωγής παρουσιάστρια επί σειράς ετών δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής  του ΒΒC, Julia Bradbury μίλησε για τις αυθεντικές θεματικές εμπειρίες που προσφέρει η Ελλάδα. Ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος κ. Μίλτος Καρούμπας  παρουσίασε  την ιδιαίτερη ταυτότητα της ελληνικής γαστρονομίας,  και ο Διοικητικός Διευθυντής του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) κ. Κωνσταντίνος Δεβέναγας  αναφέρθηκε στο νέο Κέντρο-“κόσμημα” που θα εμπλουτίσει την πολιτιστική και τουριστική ταυτότητα της Αθήνας. 

Η κα Κουντουρά πραγματοποιεί στο τριήμερο της έκθεσης σειρά συναντήσεων με στελέχη  της βρετανικής και διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας, tour operators και αεροπορικών  εταιρειών για την προώθηση νέων συνεργασιών για το 2017. Συναντήθηκε με εκπροσώπους των ΤUI, Thomas Cook και Οlympic Holidays, που επιβεβαίωσαν τα θετικά μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό από τη Βρετανική αγορά για την επόμενη χρονιά.