Τα καλύτερα έντυπα και ιστοσελίδες των μελών του HATTA βραβεύτηκαν και φέτος, στον Διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε για 26η χρονιά.

Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 32ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού «Philoxenia», την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016, στο περίπτερο του Συνδέσμου στην Έκθεση.

Στην αρχή της εκδήλωσης απονεμήθηκε βραβείο στο Πολωνικό Επιμελητήριο Τουρισμού (PIT) – μέλος της ECTAA,  που εκπροσωπήθηκε από τον κ. Kamil Kurak Μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου, αναγνωρίζοντας την εξαιρετική τους δουλειά για την προβολή και πώληση των ελληνικών προορισμών.

Ειδικό βραβείο απονεμήθηκε στα πληρώματα της Aegean Airlines για τις εξαιρετικές τους υπηρεσίες που τους έχουν αναδείξει σε πρεσβευτές της Ελλάδας στον αέρα.  Ο κυβερνήτης κ. Ιωάννης Φούντος, οι κυρίες Κατερίνα Μάλλιου και Αναστασία Μιχαήλ Ι/Σ, σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα παρέλαβαν την τιμητική διάκριση εκ μέρους των πληρωμάτων του στόλου της Aegean Airlines.

Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε και στην κα  Asli Gündoğdu Aksungur,  Ακόλουθο Πολιτισμού & Τουρισμού της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα,  η οποία ολοκληρώνει την θητεία της στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια απονεμήθηκαν τα βραβεία καλύτερων Εντύπων & Ιστοσελίδων Τουριστικών Γραφείων ως εξής (εμφανίζονται με αλφαβητική σειρά):

Athens Walking Tours
Citysightseeing Athens
Cosmorama
Cruiseway Travel
Fenix Tours
Grefis Holidays
Hellenic Tours
Heraklio Travel
Heronia Star
Hetco Tours
Imagination Travel
Kyklos Travel
Manessis
Mazi Travel & Events
Mouzenidis Travel
Naturally Greece
Navigator Travel
Pyramis Holidays
Versus Travel
Zorpidis Travel Services

Τα βραβεία παρέδωσαν οι:  Η κα Έλενα Κουντουρά, Υπουργός Τουρισμού, η κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, ο κ. Γιώργος Τζιάλλας, Γεν. Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, ο κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, Γεν. Γραμματέας ΕΟΤ, ο κ. Σπύρος Πέγκας, Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Διεθνών Σχέσεων Θεσσαλονίκης, ο κ. Τάσος Τζήκας, Πρόεδρος της Helexpo – ΔΕΘ, ο κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, Πρόεδρος ΣΕΤΕ, ο κ. Στάθης Σκρέτας, Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ και ο κ. Στέφανος Σαδόπουλος, Διευθυντής Πωλήσεων Ελλάδος της Aegean Airlines.

Σύμφωνο συνεργασίας υπογράφηκε μεταξύ της FEDHATTA και του Thessaloniki Convention Bureau στο περίπτερο του ΗΑΤΤΑ πριν από την έναρξη των βραβεύσεων Τουριστικών Γραφείων με σκοπό τη δημιουργία του απαραίτητου πλαισίου συνεργασίας για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού και τη δημιουργία απαραίτητων συνεργιών για την προβολή και προώθηση της Θεσσαλονίκης ως συνεδριακού προορισμού.