Τηλεοπτικά γυρίσματα πραγματοποιεί σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο   τηλεοπτικό συνεργείο της Ρωσίας, με την υποστήριξη του ΕΟΤ, στο πλαίσιο του στρατηγικού επικοινωνιακoύ σχεδιασμού της Αν. Υπουργού  Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κ Έλενας Κουντουρά, με στόχο την ανάδειξη  δημοφιλών αλλά και λιγότερο γνωστών  ελληνικών  προορισμών στο εξωτερικό καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους.

Στο μεταξύ, γυρίσματα στην Κεντρική Αγορά της Αθήνας πραγματοποίησε διακεκριμένος Γάλλος ταξιδιωτικός συντάκτης κος Xavier Petit, αρθρογράφος στο τουριστικό έντυπο «Tourmag» και παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής «Pays et Marchés du Monde» (μτφ: «χώρες και αγορές του κόσμου»),πραγματοποίησε  12 έως 16 Σεπτεμβρίου 2016.

Πρόκειται για δύο ακόμη  filming trips  που σχεδιάζει, υλοποιεί και υποστηρίζει  ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, στο πλαίσιο των προτεραιοτήτων που έχει θέσει ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος για την δυναμική προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό μέσα από την βιομηχανία του θεάματος. Όπως δήλωσε ο ίδιος: «τα ταξίδια εξοικείωσης τηλεοπτικών παραγωγών  (filming  Trips) δημοσιογράφων ή/και bloggers( Press trips) και μεγάλων τουριστικών πρακτόρων διοργανώνονται από τον ΕΟΤ και τα κατά τόπους Γραφεία του, ως στρατηγική επιλογή επικοινωνίας και προβολής της χώρας με το μικρότερο δυνατό κόστος ».

Αναλυτικότερα :

  • Στις Σποράδες βρίσκονται από χθες έως και τις 27/9/16 τέσσερις συνεργάτες της εκπομπής «Planet of dogs την οποία παρακολουθούν 17 εκατ. θεατές σε όλη την Ρωσία. Πρόκειται για συνέχεια των πολύ επιτυχημένων εκπομπών που προβλήθηκαν στην Ρωσική τηλεόραση και πιο  συγκεκριμένα στα κανάλια My Planet TV και Russia HD, των οποίων τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα του τηλεοπτικού συνεργείου το οποίο καταρτίζεται  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους κατά τόπους Δήμους και τις Ενώσεις Ξενοδόχων θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων,  επίσκεψη στο καταφύγιο κατοικίδιων ζώων στη Σκιάθο καθώς και λήψεις σε Σκόπελο και Αλόννησο, όπου θα προβληθεί ιδιαίτερα το τουριστικό προϊόν  των νησιών.
  • Η τηλεοπτική εκπομπή «Pays et Marchés du Monde» επικεντρώνεται στις παραδοσιακές αγορές του κόσμου παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τις πόλεις και τους κατοίκους τους. Το επεισόδιο για την Αθήνα αναμένεται  να προβληθεί πρώτη φορά μέσα στο τρέχον έτος στο παγκόσμιας εμβέλειας και πολύ υψηλού κύρους κανάλι «TV5 Monde». Το 2017 προγραμματίζεται να προβληθεί και στο  κανάλι «France 2» ενώ επίσης θα είναι διαθέσιμο online στους δικτυακούς τόπους των καναλιών αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του τουριστικού περιοδικού «Tourmag».