Ο Κώστας Αγοραστός: «Με το ISPS καταστήσαμε το λιμάνι ασφαλές, ελκυστικό, ανταγωνιστικό, ποιοτικό και φιλικό στους επισκέπτες, τους εργαζομένους και την τοπική κοινωνία»

«Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να στηρίξουμε την κρουαζιέρα, η οποία μπορεί να φέρει την προστιθέμενη αξία στο Βόλο και την ευρύτερη περιοχή»

Η ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Βόλου ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης, που συγκάλεσε η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας,  και στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Θεόδωρος Κόντες, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δορωθέα Κολυνδρίνη, ο γενικός διευθυντής της πλοιοκτητρίας εταιρείας MAJESTIC κ. Μιχαήλ, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Λιούπης, Χατζόπουλος, Κίτσιος και Ιγγλέσης, εκπρόσωποι του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, της Αστυνομίας, του Κεντρικού Λιμεναρχείου και του Τελωνείου.

Ο κ. Θ. Κόντες παρουσίασε ενθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία για την κρουαζιέρα στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι ο Βόλος αποτελεί κύριο προορισμό για την κρουαζιέρα, προωθώντας παράλληλα και τα νησιά των Σποράδων.

Ο κ. Κ. Αγοραστός τόνισε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας επιζητώντας από την πρώτη στιγμή την αναβάθμιση του λιμανιού του Βόλου υλοποίησε μέσω του ΕΣΠΑ την εγκατάσταση του ολοκληρωμένου συστήματος ασφάλειας ISPS προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ, το οποίο καθιστά το λιμάνι ασφαλές, ελκυστικό, ανταγωνιστικό, ποιοτικό και φιλικό στους επισκέπτες, τους εργαζομένους και την τοπική κοινωνία. «Πρέπει όλοι μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να στηρίξουμε την κρουαζιέρα, η οποία μπορεί να φέρει την προστιθέμενη αξία στο Βόλο στη Θεσσαλία. Απαιτείται όμως συντονισμός ώστε να δημιουργηθεί μια ομάδα ανθρώπων που θα έχει στα υπόψη της όλα εκείνα τα θέματα που σχετίζονται με την κρουαζιέρα και την ανάπτυξή της στο Βόλο και στα νησιά των Σποράδων. Πρέπει επίσης να βελτιωθεί η περιπατητική διαδρομή από την προβλήτα, που αγκυροβολούνε τώρα τα κρουαζιερόπλοια μέχρι το κέντρο της πόλης και να βελτιωθεί σημαντικά η εικόνα στο εσωτερικό του λιμανιού. Συγχαρητήρια στον ΟΛΒ, την αστυνομία, τους τελωνειακούς, τους τουριστικούς πράκτορες και σε όλους όσους βοήθησαν και θα βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση», σημείωσε ο Περιφερειάρχης.