Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης στο Πάρκο των Καταρρακτών οργανώνεται μια σειρά εκδηλώσεων με την ευκαιρία της ημέρας.
Στόχος φέτος είναι ο Προσβάσιμος Τουρισμός για όλους. Ζητούμενο αποτελεί η δημιουργία περιβάλλοντος προσβάσιμο σε όλους που μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες όλων μας. Οι δυσκολίες στο ταξίδι αφορούν όχι μόνο τα άτομα με αναπηρία, έστω και προσωρινή, αλλά και τις οικογένειες με μικρά παιδιά, την δυσκολία κίνησης λόγω ηλικίας που αργά ή γρήγορα θα έρθει σε όλους κάποια στιγμή στη ζωή μας. Το όφελος λοιπόν αφορά όλους μας.
Αυτός είναι ο λόγος, που θέλουμε να ενεργοποιήσουμε το δικαίωμα για όλους τους πολίτες του κόσμου να ζήσουν την απίστευτη ποικιλομορφία του πλανήτη μας και την ομορφιά του κόσμου στον οποίο ζούμε. Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού ας μας βοηθήσει να εξαπλωθεί η καθολική προσβασιμότητα με την τόσο μεγάλη σημασία και τα τεράστια οφέλη που μπορεί να φέρει στην κοινωνία στο σύνολό της.
Να σημειώσουμε ότι η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου για την προώθηση της ευαισθητοποίησης της διεθνούς κοινότητας για τη σημασία του τουρισμού στην κοινωνική, πολιτιστική, πολιτική και οικονομική αξίας του κάθε προορισμού. Ο οργανισμός Ηνωμένων Εθνών επιδιώκει μέσα από αυτή την ημέρα να αναδείξει τις δυνατότητες του τουρισμού να συμβάλει σημαντικά στην επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης και στην αντιμετώπιση της ανεργίας ως μια από τις πιο πιεστικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία σήμερα.
Στην Έδεσσα το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μουσική και εκδηλώσεις έξω από το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης, οικοξεναγήσεις στους Καταρράκτες και τον Μύλο των Γεύσεων, Ενημερωτικές εκπαιδευτικές εκδηλώσεις για τις δυνατότητες του τουρισμού στην απασχόληση, τις τεχνολογίες του τουρισμού και φυσικά όλα αυτά με λίγη γευσιγνωσία και γαστρονομία. Άλλωστε στην Ελλάδα όταν γιορτάζουμε κερνάμε …

Δήμος Έδεσσας
/ΔΗΚΕΔΕ Τμήμα Πολιτιστικού Τουρισμού, Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης, Υπαίθριο Μουσείο Νερού /Τουριστική ΑΕ σε συνεργασία με επιχειρήσεις της περιοχής Καταρρακτών και της περιοχής της Έδεσσας.
#Tourism4all #WTD2016