Ένα άκρως δυναμικό πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει στο Workshops & Seminars stage, γεμάτο ενδιαφέρουσες ημερίδες και παρουσιάσεις σημαντικών case studies 

Εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, δημοσιογράφοι, τεχνολόγοι τροφίμων και ακαδημαϊκοί θα συγκεντρωθούν στο Hall 2 κατά τη διάρκεια των τριών ημερών της έκθεσης. Θα έρθουν σε επαφή τόσο με τους επαγγελματίες του κλάδου που θα επισκεφθούν την έκθεση όσο και με τους εκθέτες που επιθυμούν να αποκτήσουν έγκυρες γνώσεις για καίρια ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο τροφίμων και ποτών.  

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν ποικίλα θέματα που αφορούν την παραγωγή τροφίμων. Στο επίκεντρο θα είναι οι νέες τεχνολογίες, η βιώσιμη ανάπτυξη και η εξωστρέφεια. Το ελαιόλαδο, τα αλιεύματα και ο ρόλος του διαιτολόγου στη βιομηχανία τροφίμων είναι από τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.  

Θα διερευνηθούν, μεταξύ άλλων, και οι εξαγωγικές δυνατότητες των ελληνικών τροφίμων και ποτών σε αναδυόμενες αγορές και η προχρηματοδότηση εξαγωγών. Επίσης, θα διεξαχθεί Διεθνής Διαγωνισμός Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων θα αναλύσει τις προκλήσεις και τις νέες τάσεις στη διατροφή.  

Κυριακή 9 Μαρτίου

11:00-12:00 

Θεματική: Ενέργειες Ενημέρωσης & Προώθησης Γεωργικών Προϊόντων

Ομιλητής: Νικόλαος Ταβουλάρης – Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων- Προϊστάμενος Δ/νσης Προώθησης Γεωργικών Προϊόντων

Συμμετέχουν: Χρήστος Γιαννακάκης- Πρόεδρος Συνεταιριστικών Ελληνικών Εξαγωγών, Ειρήνη Χουδετσανάκη- Γεωπόνος ΤΕ. Πρόεδρος Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης, Μέλος Δ.Σ. ΕΦΕΤ).

ΗΜΕΡΙΔΕΣ FOODEXPO LAB  

OLIVE OIL LAB  Συντονιστής: Γιώργος Οικονόμου, Οικονομολόγος-Εμπειρογνώμων σε θέματα Αγροδιατροφικού τομέα 

12:00-12:30  

A’ πάνελ

KEYNOTE SPEECH: Η ανθρώπινη σύνδεση με τα ισχυρά επώνυμα brands

Ομιλητής: Economides Peter, Brand Strategist, Felix BNI

12:30-13:30 

Θεματική: Οι εκτιμήσεις και απόψεις των καταναλωτών για το ελαιόλαδο

Συμμετέχοντες σε πάνελ: Γκορτζής Αντώνης, Πρόεδρος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής (ΕΒΕΝ) Ελλάδας και Ευρώπης, Πρόεδρος ONE TEAM, Αντωνιάδης Γρηγόρης, Communications, External Affairs Advisor, Αντιπρόεδρος ΣΕΒΤ, Πρόεδρος ΦΙΛΑΙΟΣ, Σπανούδης Κωνσταντίνος, τ. Γεν. Διευθυντής COCA-COLA HELLENIC, Economides Peter, Brand Strategist, Felix BNI

13:30-14:30 

B’ πάνελ 

Θεματική: Ελαιόλαδο: Εθνικό προϊόν ή τομέας σε κρίση; 

Συμμετέχοντες σε πάνελ: Καθαράκης Μιχάλης, Διαχειριστής Μεσογειακού Κέντρου Ικανοτήτων Αγροδιατροφής – MACC, Φραγκάκης Μανώλης, Πρόεδρος Δικτύου Κρητικού Ελαιολάδου, Γιαννακάκης Χρήστος, Αντιπρόεδρος ΕΘΕΑΣ, Καρβέλας Γιάννης, Σύμβουλος επιχειρήσεων ελαιολάδου, Διευθυντής PARATUS Europe.

MEAT LAB  Συντονιστής: Γιώργος Οικονόμου, Οικονομολόγος-Εμπειρογνώμων σε θέματα Αγροδιατροφικού τομέα 

15:00-16:00 

Α’ πάνελ 

Θεματική: Αειφορία και Βιωσιμότητα στον τομέα κρέατος  

Συμμετέχοντες σε πάνελ: Αλεξανδρόπουλος Θωμάς, Κτηνίατρος-Υγιεινολόγος, τ. Γενικός Διευθυντής Κτηνιατρικής ΥΠΑΑΤ, Πατούνας Γιάννης, Διευθυντής Έρευνας, Ανάπτυξης & Διοίκησης Λειτουργιών ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ, Διδάγγελος Γιώργος, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας-ΣΕΚ, Κρυσταλλίδου Ευδοκία, Επικεφαλής του Κόμβου Καινοτομίας & Στρατηγικής του Μεσογειακού Κέντρου (MACC).

16:00-17:00 

Β’ πάνελ 

Θεματική: Τάσεις και ευκαιρίες στην αγορά παρασκευασμάτων & προϊόντων κρέατος 

Συμμετέχοντες σε πάνελ: Φασουλάς Γιάννης, Πρόεδρος Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος & Κτηνοτροφίας – ΕΔΟΤΟΚΚ, Ζέτα Δ. Μανώλη-Πιρπιρή, Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εμπορικών Αντιπροσώπων Κρέατος-ΠΕΕΑΚ,  Κομνηνός Στέφανος, Αναλυτής Αγοράς, εταίρος NETRINO, Ντεληφιλιππίδης Βασίλης, Επίτιμος και τέως Πρόεδρος Ένωσης Κρεοπωλών Αθήνας – ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ

17:00-18:00 

Διεθνής Διαγωνισμός Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου «ΚΟΤΙΝΟΣ» – Απονομή βραβείων