Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού, το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) διοργανώνει την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025 το 14ο Κυνήγι Θησαυρού υπό την αιγίδα του  Υπουργείου Τουρισμού και προσκαλεί του Αθηναίους με τις οικογένειές τους να ανακαλύψουν ιστορικά αξιοθέατα, μουσεία και μνημεία της Αθήνας. Όσοι ολοκληρώσουν την αποστολή θα κερδίσουν δωρεάν ξεναγήσεις που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 2Μαρτίου, ενώ οι μικροί φίλοι μας θα παραλάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής και μικρά αναμνηστικά και δώρα. 

Η εκκίνηση-εγγραφή φέτος θα γίνει στο καφέ DEJAVU (Αναπαύσεως 18, Αθήνα -Μετς) από τις 10.00 μέχρι τις 12.00.

Το Κυνήγι Θησαυρού θα κινηθεί φέτος στην περιοχή του Πρώτου Νεκροταφείο, του Μετς και του Παναθηναϊκού Σταδίου, με σκοπό να γνωρίσουμε καλύτερα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και όμορφες γειτονιές του κέντρου της Αθήνας, καθώς και σημαντικά μνημεία της Νεότερης ιστορίας μας και της ιστορίας της Νεοελληνικής Γλυπτικής. 

Το Σωματείο μας ελπίζει ότι, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, όλοι θα αγκαλιάσουν την προσπάθεια αυτή για να γνωρίσουν περισσότεροι Αθηναίοι την ομορφιά και την σημασία της ιστορίας της Αθήνας, να γνωρίσουν μια Αθήνα που δεν μας πληγώνει αλλά μας κάνει καλύτερους πολίτες. 

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία και επικοινωνία είμαστε στη διάθεσή σας.

Τηλ. επικοινωνίας :  

Κρίτων Πιπέρας, Τ. Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών 6944-742251

Τζέμμα Οικονομοπούλου, Πρόεδρος Διοικητικού συμβουλίου           6944-523383                              

  Γιούλη Τριανταφύλλου Υπέυθυνη εκδήλωσης                                     6944-159545