Διεθνές Συνέδριο Ζυθοποίησης στη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης στην Κομοτηνή υπό την αιγίδα του Σωματείου Μικρών Ανεξάρτητων Ζυθοποιών Ελλάδος (ΣΜΑΖΕ)
Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το 5ο διεθνές συνέδριο Ζυθοποίησης ICBR 2024 (Independent Craft Brewers Roundtable) στη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης στην Κομοτηνή το τριήμερο 13 με 15 Δεκεμβρίου. Με συμμετοχές από Ελλάδα, Τουρκία, Ρουμανία, Αλβανία και άλλες χώρες.
Tο συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι από 30 ανεξάρτητες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, αλλά και κατασκευαστές και καθηγητές πάνω στον τομέα της Ζυθοποιίας. Παρουσιάσθηκαν και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον κλάδο και την τεχνολογία της μικροζυθοποιίας, ενώ πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης (ΖΜΘ).
Οι παρευρισκόμενοι εκτός από τις μπύρες Βεργίνα, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και δεκάδες ακόμη ελληνικές και ξένες μπύρες που έχουν ως βασικό τους συστατικό την ελληνική Βύνη Θράκης!
Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη των συμμετεχόντων στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης στην Αλεξανδρούπολη, όπου είχαμε την ευκαιρία, πέρα από την εξαιρετική ξενάγηση, να απολαύσουμε και Θρακιώτικες παραδοσιακές συνταγές.
Ο κύριος Δημτσούδης Χρήστος, Μηχανικός Ζυθοποίησης της ΖΜΘ και Πρόεδρος του ΣΜΑΖΕ δήλωσε: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα ζυθοποιεία που συμμετείχαν για άλλη μία φορά καθώς και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ομιλητές μας για τις πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις τους. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο ICBR.»