Μια σημαντική έκθεση για την προβολή και προώθηση της Μακεδονικής Κουζίνας, διοργανώνεται στο πλαίσιο της DETROP, με τίτλο «International Food & Drinks Expo», από την 1η έως τις 3 Νοεμβρίου 2024, στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας για την «Προβολή – Προώθηση της Μακεδονικής Κουζίνας», όπου συμμετέχουν οι Ομάδες Τοπικής Δράσης, που υλοποιούν Τοπικά Προγράμματα CLLD/LEADER στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με συντονιστή εταίρο την ΑΝΕΘ ΑΟΤΑ (Αναπτυξιακή Εταιρία Θεσσαλονίκης).

Η έκθεση θα λειτουργήσει στο Περίπτερο 13 (stand C54) της ΔΕΘ και οι ώρες λειτουργίας της είναι για την Παρασκευή και το Σάββατο από τις 10.00’ το πρωί μέχρι τις 19.00’ και την Κυριακή από τις 10.00’ το πρωί μέχρι τις 18.00’.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, σε συνεργασία με την Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί σόου μαγειρικής, όπου έμπειροι σεφ θα εκτελούν συνταγές της Μακεδονικής Κουζίνας.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον γαστρονομικό πλούτο της Μακεδονικής Κουζίνας και να γευτούν ξεχωριστά παραδοσιακά πιάτα από διάφορες περιοχές της Μακεδονίας.