Ένα όμορφο μικρό χωριό που, μέσα στη κρίση, ενώνεται και δημιουργεί την Αρκαδιανή, πρότυπο κέντρο που διαδίδει την παράδοση και τις γεύσεις του τόπου.

Στα άγονα βουνά της αρκαδικής Γορτυνίας έχει στηθεί μια επιχείρηση μύθος που μαγειρεύει και παράγει παραδοσιακά προιόντα .Ενα εγχείρημα οραματικό .Κοντά στη Μεγαλόπολη ,δυό βήματα από τη Στεμνίτσα και την Δημητσάνα είναι οι εγκαταστάσεις της Αρκαδιανής .

arkadiani7

Εγκαταστάσεις σαν της Αρκα

arkadiani3

διανής έχουμε θαυμάσει στη Αυστρία ,στη Γαλλία και στην Ιταλία γιατί όχι και στην Ελλάδα .Είχαμε όραμα εναλλακτική άποψη για την ανάπτυξη ,καλό προγραμματισμό και αυστηρούς επαγγελματικούς όρους .Είχαμε πολιτιστική πρόταση για τη διατροφή ,για την υποστήριξη των μικρών παραγωγών και την θετική διέξοδο από την ερήμωση των χωριών .

2 Ολα αυτά τα χρόνια που λειτουργούμε γράψαμε καλά . Χιλιάδες επισκέπτες σωματεία ,σύλλογοι και σχολεία που φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις μας έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και έγιναν οι ζωντανοί διαφημιστές της προσπάθειας μας .Η επιμονή μας στη ποιότητα και την αυθεντικότητα των πρώτων υλών στη μαγειρική μας και στη βιοτεχνία μας έχει μακρόπνοα τα καλύτερα αποτελέσματα για εμάς .Ζητήσαμε και πετύχαμε συνεργασία πιστοποίησης ΙSO 22000 με την T.U.V AYSTRIA HELLAS ΚΑΙ βρήκαμε καλούς αλλά αυστηρούς συνεργάτες ,χρόνια τώρα λύνουμε όλα τα προβλήματα που προκύπτουν με τα αυγά, το γάλα, το αλεύρι ,τα καρύδια ,τα ψυγεία μας και όλα τα συναφή ,ώστε κάθε χρόνο να πετυχαίνουμε βέλτιστα αποτελέσματα .

arkadiani4

Προγραμματίζουμε επέκταση της συνεργασία μας ,παρά την κρίση και σ άλλους τομείς της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας .

3 .Tα προιόντα της Αρκαδιανής είναι πλέον αναγνωρίσιμα , άλλωστε  έχουν πολλές φορές βραβευθεί. Από το ‘’Γαστρονόμο ’’της Καθημερινής . Πολλά προιόντα μας στολίζουν τις προθήκες των ‘’καταστημάτων αφορολογήτων ειδών’’ σ όλα τα αεροδρόμια της χώρας και μέσο αυτών γνωστοποιούνται  εκτός Ελλάδος .Με την  παρουσία των προϊόντων μας στ αεροδρόμια έχουμε πρόσθετους λόγους για την ασφάλεια του καταναλωτή και την ουσιαστική μας πιστοποίηση . Επιδιώκουμε τους ελέγχους και τις συμβουλές της T.U.V AYSTRIA HELLAS κι έχουμε άριστα αποτελέσματα  . Έχουμε κερδίσει δουλειές ‘’ιδιωτικής ετικέτας ‘’κυρίως στις εξαγωγές μας .

arkadiani5

Το τελευταίο και πιο σημαντικό επίτευγμα είναι η απόκτηση τους Σήματος των Πολυλειτουργικών Αγροκτημάτων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης!!! Κάτι που πολύ δύσκολα αποκτιέται στην Ελλάδα  από ομοειδές επιχειρήσεις λόγο των πολλαπλών απαιτήσεων! Φανταστείτε ότι υπάρχουν μόνο 6 σε όλη την επικράτεια. Επίσης είμαστε ενεργά μέλη του AGROXENIA Ελλάδας.

arkadiani2

4. Σχέδια πολλά ,δεν μπορούμε να τα υλοποιήσουμε από έλλειψη ρευστότητας ,δεν μας βοηθούν καθόλου οι τράπεζές μας .Θέλουμε να φτιάξουμε κτήματα, να καλλιεργήσουμε αρωματικά κυρίως ρίγανη αλλά και κυδωνιές ,καρυδιές ,αμυγδαλιές ,Ολοκληρώσαμε  το Μουσείο δημοτικής εκπαίδευσης Και βελτιώσαμε τον δείκτη επισκεψιμότητας της Αρκαδιανής . Τα γυμνάσια και τα λύκεια της Τρίπολης του Άργους της Καλαμάτας τα πηγαίνουν οι σεβαστοί καθηγητές στα  ΜΟΛ της Αθήνας και όχι στο αγροτουριστικό μοντέλο της Αρκαδιανής .Eτσι κι αλλιώς το χωριό μας και η Αρκαδιανή είναι έξω από τουριστικές διαδρομές ,ίσως είναι η μεγαλύτερη δυσκολία για την βιοσιμώτητα της πρωτοβουλίας μας .Πήραμε το ρίσκο ,αντέξαμε στη κρίση, το ξεπερνάμε με πολύ δουλειά, ,φαντασία ,καλές μαγειρικές καινούρια προιόντα ,πάθος γι αυτό που κάνουμε  κοντά στη προγονική γη στο χωριό μας που γεννηθήκαμε και ζούμε .

Παπούλιας  Φιλοποίμην [Μάκης] εμπνευστής και Διευθύνων Σύμβουλος της Αρκαδιανής .

2791 027161

info@arcadiani.gr