Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη σήμερα από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Στυλιανίδη και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπύρο Καπράλο, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων, κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου και του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Γεώργιου Αλεξανδράκη.

Η εν λόγω συνεργασία εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης αθλητικών δράσεων και ενεργειών για την από κοινού προώθηση του αθλητισμού, τη διάδοση της αγάπης για τον αθλητισμό και το σεβασμό του αθλητικού πνεύματος μεταξύ των νέων ανθρώπων, καθώς και την καλλιέργεια αξιών σύμφωνα με τις αρχές του Ολυμπιακού Ιδεώδους.

1

Στόχος του Μνημονίου αποτελεί η προώθηση του αθλητισμού μέσω της ανταλλαγής ενημέρωσης και εμπειρογνωμοσύνης και του σχεδιασμού δραστηριοτήτων στον τομέα του αθλητισμού, μεταξύ της Ε.Ο.Ε. και του Αυτοτελούς Γραφείου Αθλητισμού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με ιδιαίτερη χαρά υπογράψαμε σήμερα Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Με αυτή τη συμφωνία, στοχεύουμε στην προώθηση της αθλητικής και ναυτιλιακής κουλτούρας, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που προάγει την αθλητική εξέλιξη και την ανάπτυξη του ναυτιλιακού τομέα και ενισχύει τις ελληνικές αθλητικές επιδόσεις στο διεθνές προσκήνιο. Παράλληλα, αναδεικνύουμε και ενισχύουμε το σημαντικό έργο που επιτελεί το Αυτοτελές Γραφείο Αθλητισμού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, τα στελέχη του οποίου, αθλητές με διεθνείς διακρίσεις και Ολυμπιονίκες, διοργανώνουν πληθώρα δράσεων μέσω των οποίων προωθούν τον αθλητισμό και την ευγενή άμιλλα».