Η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, επισκέφθηκε το κτήμα Γεροβασιλείου στην Επανωμή Θεσσαλονίκης, επιχείρηση που διαθέτει Σήμα Επισκέψιμου Οινοποιείου. Η Υπουργός μετά την ξενάγηση  στους αμπελώνες, τις εγκαταστάσεις και το μουσείο του κτήματος υπογράμμισε ότι: 

Η  Ελλάδα και το κρασί της διαθέτουν χαρακτήρα μοναδικό στην διεθνή αγορά. Ο οινοτουρισμός είναι ένα απολύτως εξειδικευμένο κομμάτι του τουρισμού, το οποίο συνδυάζει το  πρωτογενή παραγωγικό τομέα με την παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας, εστίασης και ξενάγησης στις οινοποιητικές ή και οινοπαραγωγικές εγκαταστάσεις.  Ο οινοτουρισμός είναι κάτι παραπάνω από μία επίσκεψη. Είναι η εμπειρία! 

Το Υπουργείο Τουρισμού αναγνωρίζοντας  την σημασία και τις προοπτικές ανάπτυξης του οινοτουρισμού στην χώρα μας, ήδη από το έτος 2014 όταν και για πρώτη φορά θεσμοθετήθηκε πλαίσιο και καθιερώθηκε το Σήμα Επισκέψιμου Οινοποιείου έχει θέσει στρατηγικο στόχο την αξιοποίηση, προβολή και προώθηση του οινοτουρισμού  ενθαρρύνοντας κάθε προσπάθεια για την δημιουργία μίας ολοκληρωμένης βιωματικής εμπειρίας για τον επισκέπτη  που μπορεί να έρθει καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου . 

Το κρασί είναι συνδεδεμένο με την ιστορία του ελληνικού πολιτισμού .Η γεύση του κρασιού, το φυσικό περιβάλλον των αμπελώνων  και η πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής αλληλοεπιδρούν με τον επισκέπτη και δημιουργούν μια ξεχωριστή οινική εμπειρία. Ο συνδυασμός εξελιγμένης τεχνολογίας και παραδοσιακών, κλασσικών μεθόδων και τεχνικών, ο πλούτος των αμπελώνων της χώρας μας  σε συνδυασμό με την μοναδικότητα των γηγενών ποικιλιών  αμπέλων και η προσαρμογή των διεθνών ποικιλιών μαζί με την πρωτοπορία, το όραμα και την προσπάθεια των Ελλήνων οινοποιών  έχουν οδηγήσει το ελληνικό κρασί να αποτελεί πλέον διεθνές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. 

Το Υπουργείο τουρισμού  μόλις πριν από  λίγες μέρες  αναγνωρίζοντας  την σπουδαιότητα, την ραγδαία αναπτυσσόμενη διεθνή τάση για τον οινοτουρισμό , την αναγνωρισιμότητα του ελληνικού κρασιού και την αναγκαιότητα περαιτέρω δράσεων εξωστρέφειας θεσμοθέτησε τη σύσταση του Συμβουλίου Οινοτουρισμού. Προτεραιότητα του Υπουργείου Τουρισμού είναι η βιώσιμη ανάπτυξη του οινοτουρισμού, η προβολή των δρόμων του κρασιού και τελικά η γνωριμία με τα κύρια χαρακτηριστικά των περιοχών που διαθέτουν αμπελώνες και οινοποιεία. 

Το Υπουργείο Τουρισμού  βρίσκεται κοντά στην ελληνική οινοπαραγωγή και σε αυτούς  που θέλουν να ασχοληθούν με αυτόν τον διαρκώς αναπτυσσόμενο  κλάδο του τουρισμού   . Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη μάλιστα, προέτρεψε τους Έλληνες, αυτή τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου, που γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο ο οινοτουρισμός, να κάνουν μια βόλτα σε ένα από τα 88 επισκέψιμα οινοποιεία της χώρας  ώστε να βιώσουν την εμπειρία  που προσφέρει η γνωριμία με τον αμπελώνα , την οινοποίηση και την οινογευσία.