Το 11ο Navarino Challenge, το 3ο Olympic Yacht Show, 20ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας του CEUCO και το 13ο Catamarans Cup, πραγματοποιούνται τον Οκτώβριο υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, στο πλαίσιο της συστηματικής υποστήριξής του οργανισμού σε διεθνούς εμβέλειας δράσεις που προωθούν τις ειδικές μορφές τουρισμού και συμβάλλουν στη διαρκή ενίσχυση της τουριστικής εικόνας της χώρας.  

1 2

Το 11ο Navarino Challenge, που ξεκινά σήμερα (13 Οκτωβρίου) και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή της Πύλου και περιλαμβάνει μαραθώνιο και ημιμαραθώνιο δρόμο (21,1 χλμ.), καθώς και αγώνες trail running 10 και 5 χλμ. Αναμένεται να λάβουν μέρος περισσότεροι από 3.000 επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων προέρχεται από ευρωπαϊκές χώρες, τις ΗΠΑ,, την Αργεντινή, την Νότια Κορέα κ.α. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθούν ακόμα μαθήματα windsurfing, kitesurfing, αναρρίχησης, skateboard, wakeboard, taekwondo, ποδοσφαίρου και γκολφ, αγώνες επίδειξης μπάσκετ 4on4, ποδηλασίας και τένις, καθώς και δράσεις ευζωίας. Στόχος του βραβευμένου θεσμού είναι, μεταξύ άλλων, η προβολή της Ελλάδας και ειδικότερα της Μεσσηνίας στη διεθνή κοινότητα, ως ιδανικών προορισμών για δράσεις αθλητικού τουρισμού.  

2 2

Το Olympic Yacht Show διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από τις 19 έως τις 22 Οκτωβρίου, στις εγκαταστάσεις της Olympic Marine στο Λαύριο. Πρόκειται για το μοναδικό event στην Ελλάδα με προσανατολισμό στη μεσαία και μεγάλη κατηγορία σκαφών, αναδεικνύοντας τα νέα μοντέλα που ανήκουν στην premium κατηγορία. Η φετινή διοργάνωση αναμένεται μεγαλύτερη και πλουσιότερη με περισσότερες κατηγορίες σκαφών, ευρωπαϊκές και παγκόσμιες πρεμιέρες, καθώς και παράλληλα happening και events που θα διοργανώσουν οι συμμετέχοντες με στόχο την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των χιλιάδων επισκεπτών. Ταυτόχρονα, στο χερσαίο τμήμα της έκθεσης, κορυφαίες εταιρείες απ’ όλον τον κόσμο θα παρουσιάσουν τις υπηρεσίες που παρέχουν σε θέματα εξοπλισμού, τεχνολογίας και γενικότερα υποστήριξης σκαφών.

3 2

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος λαμβάνει μέρος υπό την αιγίδα του ΕΟΤ στο 20ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας (CEUCO), καθώς θα προβάλει στην ευρωπαϊκή γαστρονομική κοινότητα την ελληνική κουζίνα και τα μοναδικά προϊόντα της ελληνικής γης. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Castellon της Ισπανίας από τις 27 έως τις 29 Οκτωβρίου και από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχουν μέλη της Λέσχης από την Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο, την Κέρκυρα και την Λευκάδα, καθώς και εκπρόσωποι του Συλλόγου Γευσιγνωσίας, Γαστρονομίας και Οινογνωσίας «Ηπείρου Γεύσεις» και του Ελαιώνα «Σακελλαρόπουλος».

4

Τέλος, ο ιστιοπλοϊκός αγώνας 13ο Catamarans Cup International Regatta πραγματοποιείται από τις 28 Οκτωβρίου μέχρι τις 4 Νοεμβρίου. Η έναρξη και ο τερματισμός του αγώνα θα γίνουν στην Μαρίνα Αλίμου, με ενδιάμεσες στάσεις στον Πόρο, το Πόρτο Χέλι, το Παράλιο Άστρος και το Ναύπλιο, ενώ οι συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τα 300 άτομα από 18 χώρες. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά δημοφιλή διεθνή ιστιοπλοϊκό θεσμό, που συνδυάζει ιδανικά τη δράση με χαλαρωτικές διακοπές στο τέλος Οκτωβρίου, καθώς οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν δημοφιλή ελληνικά νησιά και παράκτιους προορισμούς, συνδυάζοντας την καλή ανταγωνιστική ιστιοπλοΐα με πολιτιστικές εκδηλώσεις.