Την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, στο Athens Marriott Hotel, ο Σύνδεσμος Οργανωτών και Κατασκευαστών Εκθέσεων Ελλάδος (ΣΟΚΕΕ) διοργανώνει το πρώτο του Συνέδριο, το οποίο θα ακολουθήσει την Ετήσια Γενική Συνέλευση για τα μέλη ΣΟΚΕΕ. Η οικονομική σημασία των εκθέσεων για την εθνική οικονομία και η βιώσιμη ανάπτυξη θα αποτελέσουν τους βασικούς άξονες του Συνεδρίου, με Έλληνες αλλά και ξένους ομιλητές. Παράλληλα, το Συνέδριο θα αποτελέσει μία σημαντική ευκαιρία δικτύωσης για τη βιομηχανία εκθέσεων, ενώ στο μέλλον αναμένεται να καθιερωθεί ως το ετήσιο meeting point του κλάδου.

Η ανάπτυξη της εγχώριας εκθεσιακής βιομηχανίας αποτελεί πρόκληση, αλλά και ευκαιρία. Στο πρώτο κομμάτι του Συνεδρίου, εκπρόσωποι από διεθνείς οργανισμούς, όπως οι IFES (Διεθνής Ομοσπονδία Υπηρεσιών Εκθέσεων & Εκδηλώσεων), AUMA (Ένωση Γερμανικής Βιομηχανίας Εμπορικών Εκθέσεων), κοκ, θα καταθέσουν τη δική τους εμπειρία και θα παρουσιάσουν επιτυχημένες πρακτικές, αλλά και τις εξελίξεις του κλάδου. Συγκεκριμένα, στην 1η Συνεδρία (15:00-16:00) με τίτλο: «Οι οικονομικές επιπτώσεις των εκθέσεων στη μετα-COVID εποχή» θα σκιαγραφηθούν η οικονομική σημασία των εκθέσεων για μια σειρά Ευρωπαϊκών οικονομιών, οι τάσεις στον κλάδο, όπως αποτυπώνονται διεθνώς, αλλά και νέες μεθοδολογίες που μπορούν να αφομοιωθούν αποτελεσματικά από την εγχώρια αγορά.

Κατά τη διάρκεια της 2ης Συνεδρίας (16:15-17:20), με τίτλο: «Η οικονομική σημασία των εκθέσεων για την εθνική οικονομία», θα αναπτυχθούν τα θέματα τα οποία απασχολούν τους επαγγελματίες της εκθεσιακής βιομηχανίας. Στη συζήτηση θα συμβάλλουν με τις τοποθετήσεις τους και θεσμικοί εκπρόσωποι, όπως οι κκ. Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Κατερίνα Νοτοπούλου, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κατερίνα Μπατζελή, πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ΠΑΣΟΚ.

Στην Ελλάδα, ο εκθεσιακός κλάδος περιλαμβάνει περισσότερες από 1.050 εταιρείες, με 4.400 εργαζόμενους και τζίρο 225 εκατ. ευρώ. Τα πολλαπλασιαστικά οικονομικά οφέλη του κλάδου για την ελληνική οικονομία δημιουργούν συνολικό οικονομικό όφελος άνω του 1 δισ. ευρώ για πλήθος συνεργαζόμενων κλάδων, όπως τουρισμός, εστίαση, συνέδρια, catering, μεταφορές κ.ά., ενώ ενισχύει πολλαπλασιαστικά και τα φορολογικά έσοδα.

Περισσότερες πληροφορίες για τον ΣΟΚΕΕ και για το Πρόγραμμα του Συνεδρίου θα βρείτε εδώ: www.sokee.gr.

Χρυσοί χορηγοί του Συνεδρίου είναι η Φόρουμ ΑΕ και το Metropolitan Expo, αργυροί χορηγοί είναι η Expowork και η Interform και χάλκινοι χορηγοί είναι οι Be Best, Constr-Action, ΔΕΘ-HELEXPO, Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε., Promo Solutions και Tetragon.

Για τον ΣΟΚΕΕ

Ο Σύνδεσμος Οργανωτών και Κατασκευαστών Εκθέσεων Ελλάδος είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2022 με σκοπό να εκπροσωπεί την εκθεσιακή βιομηχανία τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Αποστολή του είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής εκθεσιακής βιομηχανίας και των εταιριών που λειτουργούν στον τομέα αυτόν, μέσω οργανωμένων δράσεων και της εκπροσώπησης των συμφερόντων του κλάδου σε εθνικές και διεθνείς αρχές, θέτοντας ως προτεραιότητα τη συνολική ανάπτυξη του κλάδου και την μεγιστοποίηση του οικονομικού οφέλους για την εθνική οικονομία και την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών.