Τριήμερο Διεθνές Συνέδριο για την ελιά «Elia Lesvos Confest», διοργανώνει ο Σύλλογος «Ελαίας Νήσος Λέσβος», με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ως συνδιοργανωτή, στις 23 έως 25 Σεπτεμβρίου 2022 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Με περισσότερους από 40 κορυφαίους ομιλητές – διεθνείς επιστήμονες και ειδικούς στην ελιά, θα ενημερωθούμε για θέματα σχετικά με την επιστήμη, την τεχνολογία, το περιβάλλον, τις καινοτόμες τάσεις καλλιέργειας, τον πολιτισμό, την υγεία, τη γαστρονομία και τον τουρισμό.
Τις ομιλίες του Συνεδρίου, με ταυτόχρονη μετάφραση, θα παρακολουθήσουν ΔΩΡΕΑΝ, με φυσική παρουσία ενδιαφερόμενοι από το νησί, από όλη την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο.
Από τον Σύλλογο ΕΛΑΙΑΣ ΝΗΣΟΣ ΛΕΣΒΟΣ θα αποσταλεί ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ, σε όσους συμμετέχουν και στις ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ των εργασιών του Συνεδρίου.
Δηλώστε τώρα την συμμετοχή σας στο https://www.elialesvosconfest.com/, όπου είναι αναρτημένα το πρόγραμμα, οι ομιλητές και η φόρμα εγγραφής για την ΔΩΡΕΑΝ παρακολούθησή του.
Πρόγραμμα:
Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022
8.00-9.00 π.μ. Εγγραφές
Έναρξη
9.00-10π.μ. Καλωσόρισμα – Εναρκτήριες ομιλίες:
Νίκος Θωμαΐδης (καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Paul D. Cleary (PhD. Επίτιμος Καθηγητής στην έδρα «Anna M.R. Lauder» και Επίτιμος Κοσμήτορας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Γέιλ)
Βασίλης Βασιλείου ( Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ
Παναγιώτης Χατζηνικολάου (Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ)
10-10.30 π.μ. Χαιρετισμοί επισήμων
10.30-11.00 π.μ. ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕ
11.00-12.00 μ.μ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΥΓΕΙΑ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ
1. Maura Harrigan: MS, RD, CSO, Διαιτολόγος, ειδική στη Διατροφή ογκολογικών ασθενών. Υπεύθυνη της μελέτης LEAN (Lifestyle Exercise and Nutrition) στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Γέιλ, ΗΠΑ.
Θέμα: «Ελαιόλαδο και Διατροφή στη Θεραπεία του Καρκίνου».
2. Βασίλης Βασιλείου: PhD στη Βιοχημική Φαρμακολογία. Καθηγητής Επιδημιολογίας στην έδρα “Susan Dwight Bliss” και Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών Περιβαλλοντικής Υγείας του Πανεπιστημίου Γέιλ, ΗΠΑ.
Θέμα: «Χρήση της βαθιάς μάθησης για την αξιολόγηση των ευεργετικών επιδράσεων των φυτοχημικών ουσιών της ελιάς σε νευροεκφυλιστικές ασθένειες».
3. Domenico Pratico: MD, FCPP, Διευθυντής του Κέντρου Alzheimer του Πανεπιστημίου Temple, ΗΠΑ. Καθηγητής Νευροεπιστημών στο Πανεπιστήμιο Temple.
Θέμα: «Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και υγεία του εγκεφάλου (ασθένειες Alzheimer)».
4. Κρινάνθη Γδοντέλη: PostDoc, PhD. Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Θέμα: «Η επίδραση της κατανάλωσης ελαιολάδου στην αθλητική απόδοση».
12.00-1.00 μ.μ.
1. Νίκος Θωμαΐδης: Καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Χημείας, Εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας.
Θέμα: «Η υπεροχή των ποιοτικών χαρακτηριστικών του λεσβιακού ελαιολάδου και η συμβολή τους στη μακροζωία».
2. Τάσος Κυριακίδης: MSc & PhD στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Γέιλ, όπου εργάζεται ως Επίκουρος Καθηγητής. Υπέρμαχος της ίδρυσης Ινστιτούτου του Γέιλ με αντικείμενο τη μελέτη του ελαιόδεντρου, των προϊόντων του και των επιδράσεών τους στην υγεία του ανθρώπου και του πλανήτη.
Θέμα: «Αξιολόγηση των ωφελειών που σχετίζονται με την υγεία από την κατανάλωση επιτραπέζιων ελαιών – Ερευνητικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Γέιλ».
3. Προκόπιος Μαγιάτης: Αναπληρωτής Καθηγητής Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Θέμα: «Η επίδραση της τεχνολογίας του ελαιολάδου στις προστατευτικές ιδιότητες του ελαιολάδου για την υγεία».
.
12.45-1.45 μ.μ. ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΣΑΛΙΒΑΡΑ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΟΚΙΜΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ BERLIN GOOA
1.45-2.30 μ.μ. ΓΕΥΜΑ -ΚΑΦΕΣ
2.30 μ.μ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
1. Agustí J. Romero: PhD στην Τεχνολογία Τροφίμων. Γεωπόνος Μηχανικός, ερευνητής του Τμήματος Τροφίμων και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Olive & Oil του Ινστιτούτου Αγροδιατροφικής Έρευνας και Τεχνολογίας (IRTA). Καθηγητής στον τομέα του ελαιολάδου στα Πανεπιστήμια: Jaen, Lleida, Rovira i Virgili, Βαρκελώνης.
Θέμα: «Νέες τάσεις στη διαχείριση της ελαιοκαλλιέργειας και η επίδρασή τους στην ποιότητα του ελαιολάδου».
2. Εμμανουήλ Σαλιβαράς: Ιδρυτής και ιδιοκτήτης του Multichrom.lab. MSc στην Επιστήμη Τροφίμων και Εφαρμοσμένη Μικροβιολογία από το Πανεπιστήμιο του Saskatchewan στον Καναδά. Επικεφαλής της Ομάδας Δοκιμαστών και διοργανωτής των Διεθνών Βραβείων Ελαιολάδου του Βερολίνου.
Θέμα: «Επιδράσεις στην ποιότητα από τις πρακτικές στην παραγωγή ελαιολάδου».
3. Βασίλειος Φραντζολάς: Δοκιμαστής και Σύμβουλος ποιότητος ελαιολάδου, συγγραφέας, MSc στην Πολιτική Τροφίμων (City University, Λονδίνο), Ιδρυτής του OliveOilSeminars.com.
Θέμα: «Βιώσιμες μέθοδοι για την αντιμετώπιση του δάκου με εφαρμογή των αρχών της ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας (ΟΦ) – Πρόταση ομαλής μεταφοράς του συστήματος δακοκτονίας από το κράτος στους ελαιοπαραγωγούς».
4. Agustí J. Romero – Βασίλειος Φραντζολάς
Θέμα: «Από τα τριφασικά στα διφασικά ελαιοτριβεία: ένα σημαντικό βήμα για υψηλότερη ποιότητα ελαιολάδου».
4.00 μ.μ. ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
1. Νικόλαος Ζούρος: Καθηγητής του Τμήματος Γεωγραφίας και Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Πρόεδρος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων. Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.
Θέμα: «Η ελιά στη Λέσβο (Αναφορά στα χαρακτηριστικά της Λέσβου – γεωμορφολογία, γεωλογία – που επηρεάζουν την κατανομή των ελαιώνων και της ελιάς στη Λέσβο)».
2. Δημήτρης Παπαγεωργίου: Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, καθώς και Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Θέμα: «Η επεξεργασία του ελαιοκάρπου και η εξέλιξη της παραγωγής ελαιολάδου από τον 19ο έως τον 20ό αιώνα».
3. Παύλος Τριανταφυλλίδης: Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου. Διδάκτωρ της Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (2008).
Θέμα: «Από τον κόσμο της ελιάς στην αρχαία Λέσβο».
ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ‘’Η ΕΛΙΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ‘’
4. Ανθούλα Δανιήλ: PhD στη Φιλολογία (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών).
Παρουσίαση του δίγλωσσου πολυτελούς εικονογραφημένου τόμου με τίτλο «Η ΕΛΙΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ», έκδοσης του συλλόγου “Ελαίας Νήσος Λέσβου”.
Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022
9.00 π.μ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
1. Θανάσης Κίζος: PhD στην Περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση, Καθηγητής στο Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Διευθυντής του Εργαστηρίου Αγροτικής Γεωγραφίας και Συστημάτων Καλλιέργειας Ακριβείας PrecFarm.
Θέμα: «Ελαιοφυτείες και περιβάλλον: Προσαρμογή στις νέες πραγματικότητες».
2. Βασίλης Μουσελίμης: MSc-MBA Γεωπόνος. Επικεφαλής Γεωπόνος στην Εurofood S.A.
Θέμα: «Βελτιστοποίηση του οικονομικού αποτελέσματος της ελαιοκαλλιέργειας με πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον».
3. Βασίλειος Τακαβάκογλου: MSc, PhD στην Οικολογία και τη Διαχείριση Οικοσυστημάτων. Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός-ΔΗΜΗΤΡΑ – Ινστιτούτο Εδαφοϋδατικών Πόρων.
Θέμα: «Λύσεις βασισμένες στη φύση και ζωντανά εργαστήρια ανοιχτής καινοτομίας σε αγροτικές περιοχές της Μεσογείου: Αντιμετώπιση κοινωνικών προκλήσεων με τη βοήθεια της φύσης».
4. Carlos Ruiz: Οικολόγος με έργο στα απειλούμενα είδη. Από το 2015 εργάζεται στο πρόγραμμα Olivares Vivos με σκοπό τη διατήρηση και την αποκατάσταση της βιοποικιλότητας των ελαιώνων.
Θέμα: «Ανάκτηση της βιοποικιλότητας των ελαιώνων για τη βελτίωση της κερδοφορίας: το μοντέλο “Olivares Vivos”».
10.00-10.30 π.μ. ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕ
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ – ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ, ΝΙΚΟY ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ
10.30 π.μ. ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ
1. Francisco Vañó: Συνιδρυτής του Castillo de Canena. Πρόεδρος της Ένωσης Grandes Pagos del Olivar. Μέλος της Ανδαλουσιανής Ακαδημίας Γαστρονομίας και Τουρισμού.
Θέμα: «Εναρμόνιση των περιβαλλοντικών μετάλλων και των μέτρων αναγέννησης με τις ελαιοκομικές δραστηριότητες. Castillo de Canena: ένα παράδειγμα επιτυχίας».
2. Βάλια Κελλίδου: Υπεύθυνη Επικοινωνίας για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΚΥΚΛΩΠΑΣ.
Θέμα: «Παραγωγή ελαιολάδου με οικολογική συνείδηση και ελαιοτουρισμός στην Κύκλωπας ΑΕ.»
3. Αλέξανδρος Τόκας: Πιστοποιημένος δοκιμαστής ελαιολάδου.
Θέμα: «Περιβαλλοντικά φιλική πολιτική στην καλλιέργεια ελαιόδεντρων».
4. Αντώνιος Τιρπιντήρης: Επιχειρηματίας, Μηχανολόγος/Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο), ιδρυτής του Sigri Olive Mill & Group Falcon SA.
Θέμα: «Οι ελαιώνες ως μέσο βιώσιμης ανάπτυξης και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».
5. Γεώργιος Κόκκινος: Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ομάδας Παραγωγών ΝΗΛΕΑΣ.
Θέμα: «Η ελαιοκαλλιέργεια και η σύνδεσή της με το περιβάλλον και τον πολιτισμό».
12.00 μ.μ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ – ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
- Rosa Vañó: Συν-ιδρύτρια της διεθνούς επιχείρησης Castillo de Canena. Παραγωγός εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου (EVOO). Πρόεδρος της Ανδαλουσιανής Ακαδημίας Γαστρονομίας και Τουρισμού. Μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας της Γαστρονομίας.
Θέμα: «Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (EVOO) και Γαστρονομία».
2. Santiago Botas: Διεθνής Σύμβουλος μάρκετινγκ, γευσιγνώστης ειδικευμένος στο ελαιόλαδο και σε άλλα εκλεκτά τρόφιμα. Συνέβαλε στη δημιουργία της Διεθνούς Έκθεσης Ελαιολάδου (World olive oil Exhibition) στην Ισπανία, στην οποία διετέλεσε επί σειρά ετών Διευθύνων Σύμβουλος.
Θέμα: «Προώθηση ελαιολάδου και τουριστική προώθηση».
3. Κατερίνα Βασιλάτου: Χημικός, MSc στη Φαρμακευτική Τεχνολογία και Κοσμητολογία.
Θέμα: «Ανάπτυξη μιας σειράς καλλυντικών με βάση το εκχύλισμα φύλλων ελιάς από τη Λέσβο».
4. Γεώργιος Κορφιάς: Διευθύνων Σύμβουλος του AQUA Yacht Club (ΗΠΑ & Ελλάδα). Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ιδρύματος AQUAHELP με έντονη φιλανθρωπική και οικολογική δράση στην Ελλάδα, την Ευρώπη και την Καραϊβική.
Θέμα: «Ελιά & Ελλάδα 2022 – Σύμβολα Ειρήνης σε Φύση και Πλανήτη».
5. Πέτρος Οικονομίδης: Πρόεδρος/Διευθύνων Σύμβουλος της Felix BNI Brand Strategy Consultancy. Βραβευμένος επαγγελματίας στον τομέα του branding και του marketing.
Θέμα: «Ένα ισχυρό brand πηγάζει από μέσα μας»
1.30-3.00 μ.μ. ΓΕΥΜΑ -ΚΑΦΕΣ
Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022
9.00 π.μ. Ο ΕΛΑΙΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΩΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
1. Αγγελική Πολυτάκη: Κοινωνιολόγος, Ανθρωπολόγος, MSc στην Έρευνα για την Τοπική Κοινωνική Ανάπτυξη και Συνοχή. Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Θέμα: «Η εμπειρία του ελαιοτουρισμού: ένα ταξίδι δια των αισθήσεων, στο χώρο και τον χρόνο της Λέσβου».
2. Πάνος Γρηγορίου: PhD στη Νομική, Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου. Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Κάτοχος της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet με θέμα «Ευρώπη των πολιτών».
Θέμα: «Το κλαδί ελιάς ως σύμβολο ειρήνης για τη διεθνή κοινότητα».
3. Stefania van Lieshout: Επιχειρηματίας. Σπούδασε Οικονομικά και εργάστηκε ως οικονομολόγος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 60 χώρες.
Θέμα: «Ποιο είναι το μυστικό των εμπειριών ελαιοτουρισμού με την μεγαλύτερη ζήτηση;».
4. Ξένη Γερνά: MSc στο Τουριστικό και Εκπαιδευτικό Management. Διευθύντρια του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης Θεσσαλονίκης του Υπουργείου Τουρισμού.
Θέμα: «Η ανάδειξη του “πολιτισμού της ελιάς και των προϊόντων του” ως στοιχείο προσέλκυσης τουριστικού ενδιαφέροντος και αύξησης των δραστηριοτήτων των περιοχών ελαιοκαλλιέργειας στην Ελλάδα σε σύγκριση με τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές».
5. Charlene Peters: MA στις Παγκόσμιες Επικοινωνίες. Δραστηριοποιείται στο Μάρκετινγκ & στις Επικοινωνίες Δημοσίων Σχέσεων, στην Ανάπτυξη εμπορικών σημάτων, στο Μάρκετινγκ Προορισμών & τις Επικοινωνίες.
Θέμα: «Ακολουθώντας το Μονοπάτι του Ελαιολάδου στην Καλιφόρνια».
10.45-11.15 π.μ. ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ -ΚΑΦΕΣ
11.15 π.μ.
1. Jill Myers: Ιδρύτρια του δικτύου Women in Olive oil (WIOO) που εστιάζει στη σύνδεση του παραγωγού με τον καταναλωτή μέσω της βιωματικής εμπειρίας. Πιστοποιημένη από το Διεθνές Γαστρονομικό Κέντρο της Νέας Υόρκης.
Θέμα: «Εξερευνώντας τον κόσμο μέσα από τον ελαιοτουρισμό (Σύνδεση του Παραγωγού με τον Καταναλωτή μέσω της βιωματικής εμπειρίας)».
2. Anna Petkova: MSc στα Οικονομικά και το Μάρκετινγκ. Ασχολείται με στρατηγικές ανάπτυξης επιχειρήσεων, μάρκετινγκ και εκπαίδευση. Προωθεί το τοπικό φαγητό και ταξιδεύει για να το γνωρίσει.
Θέμα: «Το ελαιόλαδο ως τοπική γαστρονομική και πολιτιστική κληρονομιά».
3. Ανίτα Ζάχου: Γεωπόνος. Εμπειρογνώμων Δοκιμάστρια Παρθένων Ελαιόλαδων απόφοιτη του Πανεπιστημίου της Jaén στην Ισπανία. Σύμβουλος παραγωγής και διασφάλισης ποιότητας ελαιολάδου και Σύμβουλος Ελαιοτουρισμού. Ιδρύτρια της εταιρείας Mykonos Olive Oil Tasting.
Θέμα: «Ο εναλλακτικός ελαιοτουρισμός, τι προσφέρει και πώς μπορεί να επεκταθεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας».
12.00 μ.μ. ΕΛΑΙΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΠΑΝΕΛ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΛΑΙΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Θέμα: «Πώς ο ελαιοτουρισμός μπορεί να αναπτύξει έναν τουριστικό προορισμό – Χρήσιμες συμβουλές από ταξιδιωτικούς πράκτορες και επαγγελματίες του τουρισμού».
1. Πόπη Ξυνοπούλου: Tour Operator με ειδίκευση στον προορισμό της Ρόδου και άλλων ελληνικών νησιών. Ιδιοκτήτρια του τουριστικού γραφείου “Choice Travel”. Αντιπρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης.
2. Βύρων Θεολόγης: Ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού γραφείου “Theologis Travel”. Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης.
3. Μαρία Αθανασοπούλου: Ιδρύτρια της εταιρείας τουριστικού μάρκετινγκ Respond On Demand Ltd & πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Γαστρονομικού Τουρισμού.
Θέμα: «Ελαιοτουρισμός: μια νέα πρόκληση για προορισμούς και επιχειρήσεις».
1.00-2.00 μ.μ. ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΙΤΑ ΖΑΧΟΥ, ΕΙΔΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΑ
2.00-3.00 μ.μ. ΓΕΥΜΑ -ΚΑΦΕΣ
3.30-4.30 μ.μ. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ – Νίκος ΘΩΜΑΪΔΗΣ, Τάσος ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ, Μαρία ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, Φωτεινή ΤΙΡΠIΝΤΗΡΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΜΕ ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΙΝΤΕΟ, ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΧΟΡΟΥΣ
Τις εργασίες του Συνεδρίου συντονίζει και παρουσιάζει η δημοσιογράφος Μάγδα Τσέγκου.