Με αισθήματα ειλικρινούς σεβασμού να κυριαρχούν στην ατμόσφαιρα, με την παρουσία προσώπων που αφιέρωσαν τη ζωή τους στα ξενοδοχεία και αφήνουν πίσω τους μια σπουδαία παρακαταθήκη για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο της φιλοξενίας και γενικά της βιομηχανίας του τουρισμού, πραγματοποιήθηκε από τη διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου η κατά σειρά 10η βράβευση των παλαιότερων ξενοδοχοϋπαλλήλων σε μονάδες του νησιού.

Η τελετή βράβευσης έγινε το πρωί της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου 2022, στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και αυτή τη φορά βραβεύθηκαν οι παλαιότεροι των ξενοδοχείων «Electra Palace Rhodes», «Grecotel Lux Me Dama Dama Hotel», «Sentido Asterias Beach Resort», «Angela Hotel Downtown Rooms», «Oktober Hotel Downtown Rooms» και «Manousos City Hotel».

d9bbea54 03ea be9c 7b76 fd3bd7a94f22

Αναλυτικά, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι που βραβεύθηκαν και η δήλωση που έκαναν, έχουν ως ακολούθως:

Μιχάλης Γιακουμής, 43 χρόνια μπαρ στο «Electra Palace Rhodes»

«Δεν υπάρχει μυστικό ή κάποια ιδιαίτερη συνταγή για μια τέτοια μακριά συνεργασία. Όταν το περιβάλλον όπου δουλεύεις σε κάνει και νιώθεις ασφαλής, τότε μένεις. Εγώ έμεινα 43 χρόνια. Μπήκα όταν ήμουν 17 χρονών παιδί και ήταν τιμή μου που αφιέρωσα τη ζωή μου σε αυτό το ξενοδοχείο. Δεν νιώθω κουρασμένος. Ευχαριστώ τις οικογένειες Σβυριάδη, Φωκά και Ρέτσου, καθώς και τον διευθυντή μου κ. Λάμαρη για τα χρόνια που μοιραστήκαμε και δουλέψαμε μαζί».

Παρών στη βράβευση ήταν ο διευθυντής του «Electra Palace Rhodes» Λεωνίδας Λάμαρης.

493503a6 965c 8a63 a7e1 d7305e4dd86f

Μεχμέτ Πεμπέ (κ. Γιώργος), 30 χρόνια συντηρητής στο «Grecotel Lux Me Dama Dama Hotel»

«Έχω το ξενοδοχείο σαν πρώτο μου σπίτι. Βλέπετε, δουλεύω εκεί 30 χρόνια, εκεί παντρεύτηκα, έκανα την οικογένειά μου, τώρα είμαι παππούς. Όλα τα έζησα έχοντας στο πλάι μου το ξενοδοχείο. Στα τόσα χρόνια έζησα καλές στιγμές, ωραία ζωή, δεν έλειψαν οι δυσκολίες, πάντα υπάρχουν δυσκολίες, όμως εμείς προχωράμε μπροστά. Έτσι είναι η ζωή στο ξενοδοχείο, σαν μια οικογένεια που αντιμετωπίζει τα πάντα ενωμένη. Ευχαριστώ τον όμιλο Δασκαλαντωνάκη, τον διευθυντή κ. Κοτζανταπάνη και τους προϊσταμένους μου για τη συνεργασία και τη φροντίδα τους».

Παρόντες και παρούσα στη βράβευση ήταν ο διευθυντής του «Grecotel Lux Me Dama Dama Hotel» Δημήτρης Κοτζανταπάνης, ο προϊστάμενος συντήρησης Ανδρέας Καλοκαιρινός και η Room Division Manager Χριστίνα Χατζηαγόρου.

a76ed2f8 3e10 8d4f ad5f 251317b9e555

Σταυροθέα Χατζηγεωργίου, σέρβις captain στο «Sentido Asterias Beach Resort»

«Νιώθω πολύ υπερήφανη που είμαι σ’ αυτή την εταιρεία, μ’ αυτούς τους ανθρώπους. Τους νιώθω σαν την οικογένειά μου, όταν χρειάζομαι κάτι δεν φοβάμαι να χτυπήσω την πόρτα τους για να το ζητήσω. Κανένας δε φοβάται να ζητήσει το οτιδήποτε χρειάζεται. Λόγω της δουλειάς βρίσκομαι συνέχεια σε επαφή με τους επισκέπτες, μου αρέσει πολύ αυτή η επικοινωνία και τώρα μαθαίνω γερμανικά για να μπορώ να συνεννοούμαι απευθείας στη γλώσσα τους».

Παρόντες στη βράβευση ήταν ο διευθυντής του «Sentido Asterias Beach Resort» Παναγιώτης Καλογερίδης και ο διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού Μανώλης Μπούμπας.

cb4a002a e763 5e79 aefd 4ea9d9aa3fae

Βούλα Κορκίδα, σέρβις στο «Oktober Hotel Downtown Rooms»

«Η δουλειά μου είναι στα πρωινά, όμως επειδή το ξενοδοχείο μας είναι μικρό κάνω πολλά πράγματα ταυτόχρονα και αυτό με κρατά σε δημιουργική εγρήγορση. Αισθάνομαι πολύ υπερήφανη για την τιμή που μου γίνεται σήμερα. Να σας πω, νιώθω πολύ άνετα στο Oktober, λειτουργώ σαν να είναι δικό μου το ξενοδοχείο και αυτό οφείλεται στο πολύ καλό κλίμα συνεργασίας που έχουμε μεταξύ μας, αλλά και με την εργοδοσία. Ζούμε σαν μια οικογένεια και αυτό δεν το αλλάζω».

Παρών στη βράβευση ήταν ο διευθυντής του «Oktober Hotel Downtown Rooms» Γιώργος Παπαηλίας.

efc3852d 965c 6bf9 c8d9 9780b3c250e9

Εμιλία Γκάνεβα, 19 χρόνια καμαριέρα στο «Angela Hotel Downtown Rooms»

«Στη δουλειά μας πρέπει να είμαστε αόρατες, γι’ αυτό ευχαριστώ την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου που μας πρόσεξε. Δουλεύω στο Angela 19 χρόνια, ούτε και κατάλαβα το πώς πέρασε όλος αυτός ο καιρός. Τώρα πια ξέρω το ξενοδοχείο σαν το σπίτι μου, αν θέλω μπορώ να δουλέψω και με κλειστά τα μάτια. Ευχαριστώ πολύ τους εργοδότες μου για τη σταθερή μας και πάντα χωρίς προβλήματα συνεργασία».

Παρών στη βράβευση ήταν ο διευθυντής του «Angela Hotel Downtown Rooms» Γιώργος Παπαηλίας.

ae55e1e8 ab6e 86b0 60dc b2aa20cec2ab

Φιλίτσα Αυγούλα, καμαριέρα στο «Manousos City Hotel»

«Ευχαριστώ πολύ την οικογένεια Μανούσου για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία σε όλα αυτά τα χρόνια. Οφείλω να πω ένα ξεχωριστό, μεγάλο ευχαριστώ στον αείμνηστο Τριαντάφυλλο (Λίλο) Μανούσο, για την ευγένεια, την καλοσύνη και τη φροντίδα που μας έδειχνε. Αγαπώ τη δουλειά μου, θέλω να δουλεύω με χαμόγελο, με όρεξη και να βοηθώ όπως μπορώ σε κάθε τμήμα».

Παρών στη βράβευση ήταν ο ξενοδόχος – μέλος της διοίκησης του «Manousos City Hotel» Κυριάκος Μανούσος.

e4f213f6 7e7a 097f a5f7 f2a888ca20bf

Η επόμενη βράβευση ξενοδοχοϋπαλλήλων από την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου θα γίνει την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022.