Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ ξεκινάει σήμερα ( 01/09) και θα διαρκέσει μέχρι τις 05 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου.

aigida EOT

Πρόκειται για το ετήσιο μουσικό γεγονός στον υπαίθριο χώρο του Ιερού Σπηλαίου της Αποκάλυψης, υπό την  καλλιτεχνική διεύθυνση του  Δρ. Σωτήρη Δεσπότης και της κας Τάνιας Σικελιανού.

Ο ΕΟΤ στηρίζει την σπουδαία αυτή καλλιτεχνική εκδήλωση στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της στρατηγικής  επικοινωνίας του Οργανισμού για την  προβολή και προώθηση των θεματικών τουριστικών προϊόντων της  χώρας,  όπως είναι – μεταξύ άλλων- ο πολιτιστικός και θρησκευτικός τουρισμός.

Festival Mousikis Patmou


«Φέτος, το ζητούμενο είναι το « Φως» και η Πάτμος είναι το πιο αντιπροσωπευτικό νησί φωτός, πολιτισμού και ήχων»,  όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ιστοσελίδα( https://www.sacredmusicfestivalofpatmos.gr/#). « Το γαλάζιο και ο αέρας του Αιγαίου συνομιλούν με το ιερό τοπίο της Πάτμου. Η μουσική ως «φως, ήχων και λέξεων» όπως είναι φετινός τίτλος του Φεστιβάλ, θα ενώσει και θα ταξιδέψει τους ακροατές σε μυσταγωγικά μονοπάτια και μελωδικά ηχοδρόμια».

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχεις ως ακολούθως :

Info: Το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου έχει πλέον καθιερωθεί ως μία από τις σημαντικότερες μουσικές καλοκαιρινές διοργανώσεις της χώρας. Πραγματοποιείται στον υπαίθριο Χώρο του Σπηλαίου της Αποκάλυψης, που βρίσκεται μπροστά από το υποβλητικό ιερό σπήλαιο όπου ο Ιωάννης ο Θεολόγος έγραψε την Αποκάλυψη. Το ιερό σπήλαιο έχει ανακηρυχθεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Το φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, ο καλλιτεχνικός αυτός θεσμός που είναι αφιερωμένος στην τέχνη της θρησκευτικής μουσικής και ξεκίνησε το 2001, συνδιοργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πάτμου και τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.