Η καρδιά της κλασσικής αυτοκίνησης χτύπησε  δυνατά στο Βόλο, μέσα από ένα ξεχωριστό γεγονός, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022), αφού δεκάδες κλασσικά οχήματα συμμετείχαν  σε μια πρωτότυπη εκδήλωση με τίτλο «Distinguished Gentleman’s Drive», τη μεγαλύτερη φιλανθρωπική εκδήλωση που γίνεται ταυτόχρονα σε περισσότερες από 200 πόλεις σε όλο  τον κόσμο,  με ιδιοκτήτες κλασικών αυτοκινήτων, κάνοντας την καρδιά της κλασσικής αυτοκίνησης να χτυπήσει δυνατά από τη Θεσσαλική πόλη.

Οι εκδηλώσεις  αυτές, που πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία και με εντυπωσιακό τρόπο, τελούσαν υπό την έγκριση και την Αιγίδα της Ε.Ο.-ΦΙΛ.Π.Α. και  ήταν το αποτέλεσμα της συνεργασίας  της νέας Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων με την ονομασία «Φ.Ι.Ο.-Φίλοι Ιστορικού Οχήματος» ( Πρόεδρος ο Κώστας Καρακατσάνης)Έδρα : Βόλος), που “συστήθηκε” στο κοινό του Βόλου και πραγματοποίησε την πρώτη της δράση  και του πολυβραβευμένου Δευτεροβάθμιου Οργανισμού  «Δίκτυο ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» (Πρόεδρος ο Κώστας Σκριάπας), με τον παγκόσμιο θεσμό Distinguished Gentlemans Drive (Έδρα Αυστραλία)  , που για το Βόλο εκπροσωπείται από τον κ. Δημήτρη Κογκέλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λέσχη  Φ.Ι.Ο.  αποτελεί τη μετεξέλιξη καιμ την ενδυνάμωση της ιστορικής και σπουδαίας Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων Βόλου –ΛΕ.Κ.Ο.Β., με όλα τα ιστορικά της στελέχη να συμμετέχουν στο νέο Φορέα.

O σκοπός της εκδήλωσης του περασμένου Σ/Κ 24-25/9/2022 ήταν  ιερός και αφορούσε  την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού πάνω στους κινδύνους για τη ζωή, που προέρχονται από την καθυστερημένη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη, καθώς επίσης και σε θέματα ψυχικής υγείας των ανδρών.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης των κλασσικών οχημάτων ,που είχαν την  ευκαιρία να τα θαυμάσουν όλοι, μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια , προβλήθηκαν  σχετικά βίντεο και ενημερώθηκαν  όλοι οι ενδιαφερόμενοι για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη από τον Χειρουργό- Ουρολόγο/ Ανδρολόγο MD, FEBU, PhD κ. Κωνσταντίνο Ευσταθίου, Διδάκτορα Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και Ουρολογικού Τμήματος «ΆΝΑΣΣΑ», με σκοπό να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

 Παράλληλα , στο Βόλο συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό ποσό ( 30η θέση ανάμεσα σε 200 πόλεις απ’ όλο τον κόσμο)  ,που θα διατεθεί στον  παγκόσμιο φορέα DGR για την προώθηση της επιστημονικής  έρευνας για τον καρκίνο του προστάτη.

Το κλασσικό όχημα στην υπηρεσία Ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας

Για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού  χρησιμοποιήθηκαν τα κλασσικά οχήματα, που έχουν εκατομμύρια φίλους σε παγκόσμιο επίπεδο και τις διοργανώσεις τους παρακολουθούν πολίτες από όλες τις χώρες του πλανήτη, για να μεταδοθούν μηνύματα δημόσιας υγείας και πρόληψης σοβαρών ασθενειών , όπως συνέβη, με απόλυτη επιτυχία, στην εκδήλωση του Βόλου, που ήταν  πρωτοπόρα και καινοτόμα και αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας συντονισμένης κίνησης για την υγεία του Ανθρώπου.

Για δύο μέρες η καρδιά της κλασσικής αυτοκίνησης χτυπά  στο Βόλο

Οι εκδηλώσεις στο Βόλο  εξελίχθηκαν  για δύο συνεχόμενες μέρες, το Σάββατο 24  (18.00 -23.00)  και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 (10.00-12.30 το μεσημέρι)   στο χώρο του Πανεπιστημίου Βόλου – παραλία, όπου δεκάδες «δεσποινίδες» ηλικίας πολλών δεκαετιών,  παρατάχθηκαν μπροστά στο κτίριο «Παπαστράτος»,  στην έκθεση κλασικών αυτοκινήτων, με σκοπό  την ενημέρωση των πολιτών για τον Καρκίνο του Προστάτη και την Ψυχική Υγεία των ανδρών, αλλά  και τη στήριξη της παγκόσμιας έρευνας για το θέμα αυτό, με on line μικρές ή μεγαλύτερες δωρεές.

Έτσι οι φίλοι της κλασσικής αυτοκίνησης, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα πανέμορφα κλασσικά οχήματα παλαιότερων εποχών, μελών  της Λέσχης Φ.Ι.Ο.,  αλλά και συλλεκτών άλλων περιοχών , που προσκλήθηκαν και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις ,τόσο το Σάββατο 24 ,όσο και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 που πραγματοποιήθηκε  και οχηματοδρομία  στον αστικό ιστό της πόλης του Βόλου με τερματισμό σε ξενοδοχείο της Αγριάς Βόλου.

Εντυπωσιακή  ήταν και η πορεία των κλασσικών οχημάτων στο Πήλιο, αφού πριν από την εκκίνηση της 42ης Ανάβασης Πορταριάς,  μετά από συνεννόηση με τη Λέσχη Αυτοκινήτων Βόλου, που είναι ο διοργανωτής Φορέας αυτού του θαυμάσιου θεσμού, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον Ελληνικών και ξένων πληρωμάτων και διαφημίζει το Πήλιο και τη χώρα σε όλο τον κόσμο , δημιουργήθηκε μια μικρή πομπή κλασσικών οχημάτων που ενθουσίασε και καταχειροκροτήθηκε από τους χιλιάδες θεατές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεγάλος πρωταγωνιστής και συντονιστής  των εκδηλώσεων, ο Πρόεδρος της Φ.Ι.Ο.  κ. Κώστας Καρακατσάνης, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, που με τόση επιμέλεια προετοίμασε και απόλαυσαν χιλιάδες λάτρεις των κλασσικών οχημάτων, πληροφορήθηκε, τη μεγάλη καταστροφή, που έγινε από φωτιά στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεών του στη ΒΙ.ΠΕ. Βόλου και αποχώρησε.

Για τον λόγο αυτό οι διοργανωτές, όλα τα πληρώματα και οι πολίτες εξέφρασαν την ειλικρινή συμπαράστασή τους και την ευχή να επανέλθουν όλες οι λειτουργίες των επιχειρήσεών του άμεσα , όπως, τελικά και συνέβη, μετά από συντονισμένες πρωτοβουλίες του κ. Καρακατσάνη ,εντός των επόμενων ωρών από την πυρκαγιά και έτσι όλοι οι πελάτες των επιχειρήσεων θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο.

 Η νέα Λέσχη Φ.Ι.Ο. με έδρα το Βόλο (Πανθεσσαλικό Στάδιο), προγραμματίζει δράσεις που δίνουν αναπτυξιακό χαρακτήρα στις διοργανώσεις με κλασσικά οχήματα, αφού αυτά αποτελούν ένα δυνατό  εργαλείο προβολής ενός προορισμού, για τον πολιτισμό του, την ιστορία του, τα τοπικά του προϊόντα, τη γαστρονομία, το φυσικό περιβάλλον και τις διαδρομές του, αλλά και  μέσο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.