Η κάθε μία από τις βραβεύσεις ξενοδοχοϋπαλλήλων όπως εβδομαδιαία γίνονται από τη διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου εμπεριέχουν έναν συμβολισμό και αυτή τη φορά στο επίκεντρο όλων των αναφορών βρέθηκε η ψυχή των ξενοδοχείων, όπως αυτή μεγαλουργεί μέσα από τα πρόσωπα που στελεχώνουν τα επιμέρους του τμήματα.

Τα λόγια που ειπώθηκαν, στην κατά σειρά 3η βράβευση, ήταν γεμάτα αναγνώριση, εμπειρία, ευγενή φιλοδοξία και απέραντη αγάπη για τους νέους που αναζητούν τα βήματά τους. Στα ξενοδοχεία υπάρχουν απεριόριστες ευκαιρίες καριέρας και αυτό φάνηκε με γλαφυρότητα στα όσα είπαν οι πολύ παλιοί του κλάδου.

Δεν υπάρχουν προσχηματικοί έπαινοι, ούτε τυπικές προσφωνήσεις στις βραβεύσεις αυτές. Όλοι· εργαζόμενοι και εργοδότες κάθονται στο ίδιο τραπέζι σαν μια οικογένεια με αλληλοσεβασμό για τα ατελείωτα χρόνια της συνεργασίας τους και συνομιλούν για τα όσα έζησαν και ζουν στο πέρασμα του χρόνου.

Η βράβευση έγινε το πρωί της Πέμπτης, 04 Αυγούστου 2022, στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Αναλυτικά, τα πρόσωπα που βραβεύθηκαν και η δήλωση που έκαναν, έχουν ως ακολούθως:

bce93878 6ea3 775a 2810 636397c9b763

Σωτήρης Ζουρούδης, 42 χρόνια κηπουρός στο «Olympic Palace»

«Είμαι στο Olympic από την πρώτη μέρα που άνοιξε. Μπήκα όταν ήμουν 20 χρονών και δεν έχω σταματήσει να περιμένω να ξημερώσει η μέρα για να πάω στη δουλειά μου. Μέσα στο Olympic γνώρισα τη γυναίκα μου, έκανα δυο παιδιά, έχω και δυο εγγόνια. Μπορώ να βγω στη σύνταξη όποτε θέλω, όμως προτιμώ να είμαι στον κήπο, να δουλεύω με τα λουλούδια. Νιώθω ευλογημένος που βρέθηκα κοντά στην οικογένεια του Τζακ και της Αντωνίας Γερονικόλα».

Παρών στη βράβευση ήταν τηλεφωνικά ο ξενοδόχος Τζακ Γερονικόλας και ο Υπεύθυνος Προσωπικού Κωνσταντίνος Σεκλειζιώτης.

71503fa1 73b3 967f 3dad 0951e5c45b41

Βαγγέλης Κάππας, 36 χρόνια σέρβις στο «Rhodos Horizon City»

«Στη δουλειά μπήκα το ’82 και από το ’86 δουλεύω στο ίδιο ξενοδοχείο. Είμαι Α’ Σερβιτόρος και δεν μπορείς να φανταστείς πόσο με ευχαριστεί να μιλάω με τους πελάτες, να συναναστρέφομαι με τον κόσμο. Αυτός είναι ο λόγος που απέρριψα τις προτάσεις για αλλαγή πόστου, ή να αναλάβω ευθύνες πίσω. Όχι, εγώ θέλω να είμαι με τους επισκέπτες, να μιλάμε, να κάνω αυτό που μου αρέσει. Γι’ αυτό και έφτασα 57 χρονών και δεν νιώθω κουρασμένος. Η μόνη περίοδος που ένιωσα δυσκολία, ήταν στον κορονοϊό, που δεν είχαμε δουλειά. Κάθισα δύο – τρεις μέρες και μετά μου έλειπε ο κόσμος. Υπέφερα».

Παρών στη βράβευση ήταν ο διευθυντής των «Rhodes Horizon Hotels» Σωκράτης Σπανός.

5281877b 3f48 b955 0f33 8746bf06b191

Αναστάσιος Χαραλάμπους, 22 χρόνια στο «Mediterranean Hotel»

«Εγώ είμαι στα μετόπισθεν, στο λογιστήριο. Η μέρα ξεκινά γνωρίζοντας ότι θα συναντηθούμε όλοι μαζί. Μπαίνω να δουλέψω και χαίρομαι να βλέπω το περιβάλλον του ξενοδοχείου, τον κόσμο που περνά, την ατμόσφαιρα των διακοπών και όλο αυτό φέρνει σε ισορροπία τις τρομερές ευθύνες του επαγγέλματός μου. Ξέρετε στο λογιστήριο πρέπει να είσαι διαρκώς ενημερωμένος, να διαβάζεις κάθε μέρα τις καινούριες εγκύκλιους και αυτό δημιουργεί μια απίστευτη ρουτίνα. Με ρωτάτε αν θα ήθελα να απασχολούμαι αποκλειστικά στο δικό μου λογιστικό γραφείο. Σας απαντώ ευθέως ΟΧΙ.

Το Mediterranean με φέρνει σε ισορροπία. Θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια την οικογένεια Καμπουράκη που με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια, όπως και τους συνεργάτες μου. Χωρίς αυτούς δεν θα φέρναμε τα αποτελέσματα που έχουμε».

Παρούσα και παρόντες στη βράβευση ήταν η διευθύντρια του «Mediterranean Hotel» Ιωάννα Μέγρη, ο προϊστάμενος λογιστηρίου Σταμάτης Θωμαΐδης και ο μετρ Λουκάς Ρίζος.

3c992e1a 15b8 48ff e060 de1b6d834054

Βασιλεία Μαγκαφάκη, 37 χρόνια μαγείρισσα στο «Lindos Royal Resort»

«Αν δεν είσαι ευχαριστημένη δεν μένεις σε μια δουλειά. Εγώ έχω περάσει από όλα τα πόστα. Είμαι 57 χρονών και έχω χάσει το λογαριασμό για τα πόσα χρόνια δουλεύω. Σε κάθε πόστο έδινα όλη μου την προσοχή, τον καλύτερό μου εαυτό και αυτό είναι το μυστικό της δουλειάς. Ό,τι κάνεις να το κάνεις με αγάπη και όρεξη. Αυτό κάνω εγώ, γι’ αυτό και είχα πολλές προτάσεις να αλλάξω ξενοδοχείο, να πάω αλλού με περισσότερα χρήματα. Ούτε που μου πέρασε από το μυαλό να φύγω. Είμαστε με τον κ. Γιάννη Μηνέττο και τα παιδιά του μια οικογένεια, μετά από τόσα χρόνια βλέπω το ξενοδοχείο σαν κομμάτι μου, είμαι ευχαριστημένη και δεν τους αλλάζω για τίποτα.

Με ρωτάτε αν θα πρότεινα στους νέους να μπουν στη δουλειά αυτή: Ναι, να μπουν και να έχουν επιμονή και υπομονή. Να μην εγκαταλείψουν με την πρώτη δυσκολία. Το βλέπω στα νέα παιδιά που έρχονται και δεν θέλουν να ζορίζονται. Εγώ πάλι τους συμβουλεύω να μείνουν, να ζοριστούν λιγάκι, γιατί μετά είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρουν και θα νιώθουν υπερήφανοι για τον εαυτό τους. Το βλέπω με τους νέους που ήρθαν στο ξενοδοχείο και ήθελαν να φύγουν επειδή κουραζόντουσαν. Όσοι έμειναν είναι από τα καλύτερα στελέχη μας».

Παρούσα στη βράβευση ήταν η ξενοδόχος Κάθυ Μηνέττου, ο διευθυντής Σταύρος Δεληγιαννάκης και ο διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού του ομίλου «Lindos Hotels» Απόστολος Καραγιάννης.

3b42e655 447b 7822 df5a 3b0f4a1828ae

Γεώργιος Ζαννέττος, 39 χρόνια στο «Lindos Village Resort»

«Νιώθω βαθιά συγκινημένος για τη σημερινή μέρα. Ξεκίνησα στο ξενοδοχείο σαν βοηθός σερβιτόρου και ήμουν μικρό παιδί. Ο κ. Γιάννης (Μηνέττος) με βοήθησε με τη σοφία του και τις συμβουλές του, εξελίχθηκα κοντά του. Μεγάλωσα μέσα στο ξενοδοχείο, πέρασα από όλα τα πόστα και τώρα είμαι ο μετρ της μονάδας. Υπάρχει αναγνώριση της αξίας μέσα στα ξενοδοχεία, αν έχεις όρεξη μπορείς να φτάσεις ψηλά. Βέβαια χρειάζεται υπομονή, αλλά σίγουρα η αναγνώριση έρχεται. Ευχαριστώ τους εργοδότες μου και τους συνεργάτες μου. Είμαστε όλοι μια οικογένεια».

Παρούσα στη βράβευση ήταν η ξενοδόχος Κάθυ Μηνέττου, ο διευθυντής Σταύρος Δεληγιαννάκης και ο διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού του ομίλου «Lindos Hotels» Απόστολος Καραγιάννης.

77292818 7d82 8dc1 7942 177bb66deda7

Ντόινα Γκουράου, 16 χρόνια καμαριέρα στο «Lindos Imperial Resort»

«Ξεκίνησα στο ξενοδοχείο αυτό από την πρώτη ημέρα που άνοιξε. Η δουλειά της καμαριέρας στην αρχή είναι δύσκολη, αλλά σιγά σιγά αλλάζει. Επίσης ο σύζυγός μου δουλεύει στο ίδιο ξενοδοχείο μαζί μου και από φέτος, ήρθε και ο γιος μου. Τελείωσε το στρατιωτικό και ήρθε να δουλέψει. Έχει πολύ όρεξη και διάθεση να εξελιχθεί».

Παρούσα στη βράβευση ήταν η ξενοδόχος Κάθυ Μηνέττου, ο διευθυντής Σταύρος Δεληγιαννάκης και ο διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού του ομίλου «Lindos Hotels» Απόστολος Καραγιάννης.

2cdb99d7 6097 f621 a05e a44d8a0dfd6a

Ρόλαντ Γκουμένι, γενικών καθηκόντων και συντήρηση στο «Lindos Grand Resort»

«To Lindos Grand είναι το πιο καινούριο ξενοδοχείο του ομίλου. Είναι πέντε χρονών κι εγώ δούλευα εκεί σαν οικοδόμος όταν το χτίζανε. Μετά, όταν άνοιξε η μονάδα, συνέχισα να δουλεύω σαν εργάτης γενικών καθηκόντων και βοηθός συντηρητής. Είμαι ο πιο παλιός υπάλληλος στο πιο καινούριο ξενοδοχείο. Τώρα η οικογένεια Μηνέττου προσέλαβε και τη γυναίκα μου και δουλεύει κοντά μου. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μακάρι να κρατήσει χρόνια».

Παρούσα στη βράβευση ήταν η ξενοδόχος Κάθυ Μηνέττου, ο διευθυντής Σταύρος Δεληγιαννάκης και ο διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού του ομίλου «Lindos Hotels» Απόστολος Καραγιάννης.

Η επόμενη βράβευση θα γίνει την προσεχή εβδομάδα, στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου.