Όλοι γνωρίζουμε πλέον πως η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας στον επισιτισμό κηρύχθηκε γενικώς υποχρεωτική στις 29/6/22.

Επίσης όλοι γνωρίζουμε πως λίγες ημέρες μετά η Κυβέρνηση υποκύπτοντας στην απαίτηση των εργοδοτών, πήγε μέσω εγκυκλίου να καταργήσει το 5ημερο-40ωρο δίνοντας δώρο την 6η ημέρα εργασίας και μάλιστα δωρεάν!

ΛΟΓΑΡΙΑΖΑΝ ΟΜΩΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΟΕΕΤ!!!

Άμεσα αντιδράσαμε, δεν δεχτήκαμε να εφαρμοστεί ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 της εγκυκλίου, το παγώσαμε και χθες μέσα από σκληρές διαπραγματεύσεις το ακυρώσαμε στην πράξη!

Πιο αναλυτικά πετύχαμε

* ισχύει κανονικά το 5ημερο-40ωρο και για τους μήνες Ιούλιο Αύγουστο Σεπτέμβριο όποιος εργοδότης απασχολήσει το προσωπικό 6 ημέρα είναι υποχρεωμένος να του δώσει έξτρα αμοιβή ίση με ένα ημερομίσθιο και να το ασφαλίσει με μια επιπλέον ημέρα!

*αν η 6η ημέρα συμπέσει με θεσμοθετημένη αργία (πχ Κυριακή)τότε υπάρχει προσαύξηση στο ημερομίσθιο κατά 75%

*επειδή στην σύμβαση υπάρχουν μισθολογικά κλιμάκια κατώτερα από τον κατώτατο μισθό, όπως αυτός διαμορφώθηκε μετά την τελευταία αύξηση συμφωνήθηκε πως κανενός οι αποδοχές δεν θα είναι κάτω από τα 713 ευρώ! Aν κάποιος νεοπροσλαμβανόμενος δεν έχει κατοχυρώσει κανένα επίδομα της σύμβασης και ανήκει στα κατώτερα μισθολογικά κλιμάκια αυτομάτως ο μισθός του πηγαίνει στα 713 ευρώ!

*ξεπαγώνουν οι τριετίες όπως ρητά αναφέρεται στην εγκύκλιο του υπουργείου εργασίας!

*ρητά από 1/10/22 ισχύει μόνο το 5ημερο

* και φυσικά αυξήσεις στους μισθούς σε όλα τα κλιμάκια!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ Η ΓΝΗΣΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ

ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!!!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που έχουν απορίες η πέφτουν θύματα εργοδοτικής παραβατικότητας, να έρχονται σε επαφή με τα σωματεία τους, να γράφονται στα σωματεία τους και όπου δεν υπάρχουν αυτά να έρχονται σε επαφή με την Ομοσπονδία μας!