Την Αίγινα επισκέφθηκε ο υπουργός Τουρισμού και συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με φορείς του νησιού

Στην προσέλκυση νέων επενδύσεων και στη στρατηγική ενίσχυσης των θεματικών μορφών τουρισμού ως έναν σημαντικό παράγοντα που συμβάλλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αναφέρθηκε ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, από το νησί της Αίγινας, το οποίο επισκέφθηκε σήμερα. Ο κ. Κικίλιας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αίγινας, Γιάννη Ζορμπά και συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους της Επαγγελματικής Ένωσης του νησιού και τοπικούς φορείς, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με την Ένωση Ξενοδόχων Αίγινας, μέλη της Ένωσης Ενοικιαζόμενων Δωματίων, καθώς και επαγγελματίες του κλάδου.

Κατά τη διάρκεια των επαφών του κ. Κικίλια, επιβεβαιώθηκε η δυναμική πορεία του τουριστικού ρεύματος στο νησί, όπου η πληρότητα αυτή την περίοδο αγγίζει το 90%, με την τουριστική κίνηση να έχει ξεκινήσει ήδη από τον Φεβρουάριο. Ο Υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε αναλυτικά στις θεσμικές παρεμβάσεις που αναλήφθηκαν από το φθινόπωρο σχετικά με την προσέλκυση επισκεπτών στη χώρα μας από νέες αγορές και στο επιτυχές rebranding της Ελλάδας που οδήγησε στην περαιτέρω ισχυροποίηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και στην ανάδειξη νέων προορισμών σε όλη τη χώρα.

«Η Αίγινα εξελίσσεται σε έναν τουριστικό προορισμό δωδεκάμηνης διάρκειας. Οι επιδόσεις που βλέπουμε, από την αρχή της φετινής σεζόν, είναι αποτέλεσμα στοχευμένων ενεργειών, σωστής προετοιμασίας και σκληρής δουλειάς», δήλωσε ο κ. Κικίλιας, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι ταμείο θα γίνει στο τέλος της χρονιάς.

Όπως επισήμανε ο Υπουργός Τουρισμού, το ενδιαφέρον για επενδύσεις στο νησί είναι έντονο, ιδίως από την αγορά του Ισραήλ. «Είναι κάτι που θα δούμε, στην πράξη, το αμέσως επόμενο διάστημα», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι αυτό δεν προέκυψε τυχαία, αλλά εντάσσεται στο σύνολο των στρατηγικών ενεργειών που το Υπουργείο Τουρισμού υλοποιεί, όλο αυτό το διάστημα, για την περαιτέρω ενίσχυση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Ο κ. Κικίλιας στάθηκε ιδιαίτερα στο πολλαπλασιαστικό αποτύπωμα και την καθοριστική συμβολή του τουρισμού στη στήριξη, της τοπικής οικονομίας, του πρωτογενούς τομέα και της μέσης ελληνικής οικογένειας, φέρνοντας το παράδειγμα των αποτελεσμάτων της πρόσφατης έρευνας του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία το 88% των προϊόντων που προμηθεύονται τα ξενοδοχεία μας, προέρχονται από Έλληνες παραγωγούς.

Ξεχωριστή μνεία έγινε και στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αίγινας, μέσω της ενίσχυσης των θεματικών μορφών τουρισμού: γαστρονομικού, θρησκευτικού και πολιτιστικού. Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Τουρισμού επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φυστικοπαραγωγών Αίγινας, την Ιερά Μόνη Αγίου Νεκτάριου πόλο έλξης για χιλιάδες πιστούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς και τον ναό της Αφαίας, στη βορειοανατολική πλευρά της Αίγινας, ένα ιστορικό αρχαιολογικό μνημείο γνωστό σε όλο τον κόσμο. 

Επί τάπητος βρέθηκαν, επίσης, η υλοποίηση βασικών έργων υποδομής, αξιοποιώντας στον μέγιστο δυνατό βαθμό και τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς και η περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας του τουριστικού προϊόντος του νησιού.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν, επίσης, οι βουλευτές Α’ Πειραιώς της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μελάς, Νίκος Μανωλάκος, Νόνη Δούνια και Χριστόφορος Μπουτσικάκης.