Η οικονομία, ο τουρισμός και η εργασία στη σημερινή συγκυρία ήταν τα θέματα της πολιτικής εκδήλωσης που πραγματοποίησε η ΝΕ Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., με επιτυχία στην Πάνω Πλατεία, με ομιλητές την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (Τομεάρχης Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων), Αλέξη Χαρίτση (Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων) και ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης (Αν. Τομεάρχης Τουρισμού).

Μέλη και φίλοι του κόμματος έδωσαν μαζικό παρών σε μια ανοικτή εκδήλωση, που ανέδειξε για ακόμη μια φορά τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., στο λαό, μετά και το 3ο Συνέδριο και τις εκλογές της 15ης Μάη. Η συζήτηση που ακολούθησε υπήρξε γόνιμη, αναδεικνύοντας τα προβλήματα που ταλανίζουν τη σημερινή κοινωνία, με κυρίαρχα τα θέματα της αλματώδους ακρίβειας, την κοινωνική ανισότητα, την φτωχοποίηση της κοινωνίας και το έλλειμα δημοκρατίας.

Στην ομιλία του ο βουλευτής Κέρκυρας Αλέξανδρος Αυλωνίτης αναφέρθηκε στην ανάγκη της κοινωνίας για ένα ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δυνατό και αποφασισμένο να απαλλάξει το λαό από τις πολιτικές που έφεραν ανέχεια και κοινωνική ανισότητα και εξέφρασε τη βεβαιότητά του για νικηφόρο αποτέλεσμα, όποτε κι αν γίνουν εκλογές. «Διεκδικούμε αξιοπρέπεια, κοινωνία ίσων ευκαιριών, διεκδικούμε την αποκατάσταση των δικαιωμάτων του λαού», είπε, τονίζοντας ότι «είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας, Αυτής που θέλει το λαό πρωταγωνιστή κι εμάς στο πλευρό του.

Απέναντι σε εκείνους που σπάνε το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, με 30.000 νεκρούς από την πανδημία, στη χειρότερη θέση της Ευρώπης αναλόγως πληθυσμού, στις 10 ακριβότερες χώρες στην τιμή της βενζίνης, στις πρώτες θέσεις στον ενεργειακό πληθωρισμό, στις χαμηλότερες θέσεις στους μισθούς σε σχέση με τις άλλες χώρες της ευρωζώνης. Αυτά τα αρνητικά ρεκόρ, αυτές οι άκρατες αυξήσεις, αυτή η απουσία κοινωνικής πολιτικής, έχει ονοματεπώνυμο: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ».

Αναφορικά με τα θέματα της τουριστικής οικονομίας ο κ. Αυλωνίτης αναφέρθηκε στην ανάγκη να προσδιορίσουμε το τουριστικό προϊόν της πατρίδας μας κι ειδικότερα της Κέρκυρας, με στροφή στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ενίσχυση της τουριστικής εκπαίδευσης, θέσπιση κανόνων για αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στον τουρισμό – επισιτισμό, ένταξη στον σχεδιασμό χρηματοδοτήσεων της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, εξεύρεση τρόπων για την χρονική επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και δημιουργία «ενός διευθυντηρίου στην Κέρκυρα, μιας και μόνο διοικητική δομή που θα διαχειρίζεται τον τουριστικό μας προορισμό, θα συντονίζει ενέργειες, θα σχεδιάζει συνδυάζοντας επιστημοσύνη και πολιτικές και θα συναποφασίζει μαζί με τα θεσμικά μας όργανα».

Επιπλέον ο κ. Αυλωνίτης συνέδεσε τον τουρισμό με την φέρουσα ικανότητα της Κέρκυρας καθώς την άμεση ανάγκη κατασκευής έργων υποδομής και διόρθωσης των κακώς κειμένων που δυσφημούν το τουριστικό προϊόν κι ως τέτοια, ανέφερε μεταξύ άλλων, το κακό οδικό δίκτυο και τη ανυπαρξία χώρων στάθμευσης, την ύδρευση, τις τραγικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας, τα απορρίμματα, τις ελλείψεις στην ακτοπλοϊκή σύνδεση στους Παξούς και τα Διαπόντια νησιά, την ανυπαρξία αθλητικών υποδομών και την αδιαφορία για τον πλούσιο πολιτισμό του νησιού.

Τέλος ο βουλευτής Κέρκυρας ευχαρίστησε θερμά τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον Αλέξη Χαρίτση για την ανταπόκριση στην πρόσκληση και τις εμπεριστατωμένες ομιλίες: «Η Μαριλίζα και ο Αλέξης είναι όχι μόνο εξαιρετικοί και πεπειραμένοι βουλευτές αλλά και υπέροχοι άνθρωποι. Όλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την παρουσία τους στην εκδήλωση. Τιμή μας που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και ήρθαν στην Κέρκυρα, τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου».