Γενικό κάλεσμα από την ΠΟΕΕΤ για απεργία  την Τέταρτη 6 Απρίλιου στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 το πρωί στην Αθηνά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Εμείς οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό – Τουρισμό δυόμιση χρόνια ξεχασμένοι από την Κυβέρνηση εκτός αν νομίζει κάποιος πως ζούμε με 534 ευρώ ή 400 ευρώ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022.

– Γιατί ακόμα σε χιλιάδες συναδέλφους δεν έχουν εμφανιστεί τα ένσημα από τις μονομερείς αναστολές σύμβασης τόσο του 2020 όσο και του 2021, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάρουν επίδομα ανεργίας, αλλά και μια σειρά άλλα επιδόματα!

– Γιατί οι εποχικά εργαζόμενοι στην εστίαση δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από τον Μάρτιο του 2021!

– Γιατί όσοι ήταν σε μονομερή αναστολή τον Μάιο και Ιούνιο (2021) και δεν κατάφεραν να βρουν δουλειά δεν πήραν επίδομα ανεργίας ενώ είχαν τα 50 ένσημα!

– Γιατί όσοι συνάδελφοι θα έβγαιναν πρώτη φορά φέτος στο Ταμείο ανεργίας, δεν τα κατάφεραν, γιατί η Κυβέρνηση διατήρησε την προϋπόθεση για 80 ένσημα από την περίοδο του 2020!

– Γιατί όσοι κατάφεραν να πάρουν ταμείο ανεργίας αυτό έληξε είτε τον Δεκέμβριο του 2021, είτε τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο του 2022, έμειναν χωρίς στήριξη μέχρι τον Μάιο που θα ξαναπάνε για δουλειά, άρα ο πρώτος μισθός θα είναι τον Ιούνιο!

– Γιατί οι Κ.Σ.Σ.Ε. δεν εφαρμόζονται στην πράξη ακόμα κι αν έχουν κηρυχθεί υποχρεωτικές από το υπουργείο εργασίας, με την εργοδοτική παραβατικότητα να έχει χτυπήσει κόκκινο με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς ανύπαρκτους!

– Γιατί ο νόμος Χατζηδάκη έβαλε ταφόπλακα σε εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα!

– Γιατί η ακρίβεια καταπίνει τον μισθό μας με αποτέλεσμα ο λογαριασμός να μην βγαίνει!

ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

– Παράταση του Ταμείου ανεργίας για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις έως ότου γίνει επαναπρόσληψη και επαναφορά της χρονικής ισχύος του επιδόματος ανεργίας στα προ μνημονίου επίπεδα!

– Πλήρη και καθολική εφαρμογή των Κ.Σ.Σ.Ε.!

– Κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων του νόμου Χατζηδάκη!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ – ΤΟΥΡΙΣΜΟ

– Αυξήσεις σε όλους τους μισθούς και όχι μόνο στον κατώτατο!

– Μείωση Φ.Π.Α. και φορολογίας στα είδη βασικής ανάγκης!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ στις 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.