Με ένα τιμητικό βραβείο αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώνουν Τσέχοι και Πολωνοί να επισκεφτούν και φέτος τη χώρα μας, γύρισε ο ΕΟΤ από τις δύο διεθνείς τουριστικές εκθέσεις που συμμετείχε σε Τσεχία και Πολωνία.

Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα στην Τσεχία βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στους στο top 3 προορισμούς διακοπών ενώ το 2021 η  Πολωνία ήταν για τη χώρα μας η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά εισερχόμενου  τουρισμού.

Ο ΕΟΤ Πολωνίας συμμετείχε, ταυτόχρονα φέτος, στη διεθνή τουριστική έκθεση Holiday World 2022, στην Πράγα  και στη διεθνή τουριστική έκθεση Globalnie 2022 στο Katowice της Πολωνίας.

  • Στην Τσεχία, ο ΕΟΤ έλαβε το βραβείο του «πιο εντυπωσιακού περιπτέρου έως 60 τ.μ.». Το βραβείο παρέλαβε από τον Πρόεδρο της διοργανώτριας εταιρίας η κα Νικολέτα Νικολοπούλου, Προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ εξωτερικού Πολωνίας (με αρμοδιότητα και την Τσεχία). Από την ελληνική πρεσβεία στην Πράγα, την έκθεση επισκέφθηκε η Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄ κ. Δήμητρα Χριστοδουλοπούλου, η οποία εντυπωσιάστηκε από το πλήθος των επισκεπτών στην έκθεση. 
  • Συν-εκθέτες στο περίπτερο του ΕΟΤ στη «Holiday World 2022» στην Πράγα ήταν η  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (εκπρόσωποι ΠΕ Κιλκίς & ΠΕ Ημαθίας) και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με την παρουσία του Γενικού Διευθυντή κ. Κ. Υψηλάντη και του Διευθυντή Τουρισμού κ. Γ. Παπαβλασόπουλου από τηνΚέρκυρα, οι οποίοι και δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι από  την ανταπόκριση του κοινού και την άψογη διοργάνωση.
  • Στην Πολωνία, ο ΕΟΤ συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού GLOBalnie 2022 στο Κατοβίτσε με την Ελλάδα να είναι η Τιμώμενη Χώρα για το έτος 2022 . Η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Πολωνίας  προσέφερε στο κοινό πλούσιες γαστρονομικές εμπειρίες με τοπικά  ελληνικά εδέσματα από τις Περιφερειακές ενότητες που συμμετείχαν στο περίπτερο του ΕΟΤ.

    Συν-εκθέτες στο περίπτερο του ΕΟΤ ήταν η Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία  του  κ. Κώτσογλου και της κας Λαβδάκη (Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου) και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρουσία του κ. Νικολάου και της κ. Κόλια (Προϊστάμενος και Αν. Προϊσταμένη Τμήματος Τουριστικής Προβολής και Προώθησης).
3 Πολωνία Παρουσίασή ΕΟΤ GLOBALNIE 2022

INFO:

  1. Το 2021 την Ελλάδα επισκέφθηκαν αεροπορικώς 233.647 Τσέχοι τουρίστες, περίπου πάνω από 50% των επισκεπτών του 2019.  Δημοφιλείς  προορισμοί στα αεροπορικά ταξίδια από την Τσεχία είναι τα νησιά: Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδος, Κως, Ζάκυνθος, Λευκάδα, Κάρπαθος, Σάμος, Σαντορίνη, καθώς η Χαλκιδική και η Πελοπόννησος. Νέοι προορισμοί για το 2022 θα είναι οι Κεφαλλονιά, Χίος, Λήμνος, Πάρος, Νάξος, Μύκονος, Σκιάθος, Θάσος. Η προσδοκώμενη αύξηση του capacity προς την Ελλάδα για το 2022 υπολογίζεται να ανέλθει σε ποσοστό 20% σε σχέση με το 2019 σύμφωνα με τους Τσέχους tour operators.
  2. Το 2021 την Ελλάδα επισκέφθηκαν αεροπορικώς 837.007 τουρίστες από την Πολωνία. Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί διακοπών για τους Πολωνούς τουρίστες είναι τα πέντε ελληνικά νησιά: Κρήτη, Ρόδος, Ζάκυνθος, Κέρκυρα και Κως.
4 Πολωνία Ελληνικά εδέσματα GLOBALNIE 2022