Η Singapore Airlines επιβεβαίωσε την παραγγελία για επτά φορτηγά αεροσκάφη Airbus A350F με δικαίωμα προαίρεσης για επιπλέον πέντε αεροσκάφη. Η αεροπορική εταιρεία θα είναι ο πρώτος αερομεταφορέας παγκοσμίως που θα αρχίσει να παραλαμβάνει τα ευρείας ατράκτου, νέας γενιάς φορτηγά αεροσκάφη το τέταρτο τρίμηνο του 2025.

Το A350F καταναλώνει έως και 40% λιγότερα καύσιμα συγκριτικά με το Boeing 747-400F, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της Singapore Airlines κατά περίπου 400.000 τόνους ετησίως και συμβάλλοντας στο στόχο του ομίλου της Singapore Airlines για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050.

Το 70% των υλικών που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή των αεροσκαφών A350F είναι πρωτοποριακά υλικά, όπως τιτάνιο και σύγχρονα κράματα αλουμινίου. Έτσι τα συγκεκριμένα αεροσκάφη θα είναι ελαφρύτερα, πιο αποδοτικά, πιο ανθεκτικά στη διάβρωση και με λιγότερες απαιτήσεις συντήρησης.

Τα A350F θα αντικαταστήσουν τα επτά φορτηγά αεροσκάφη Boeing 747-400F του στόλου της Singapore Airlines, με τα οποία σήμερα εξυπηρετεί περισσότερους από 90 προορισμούς.

“Ο Όμιλος της Singapore Airlines αξιοποιεί την υγιή ζήτηση που τροφοδοτείται από την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, των φρέσκων προϊόντων και των φαρμακευτικών προϊόντων, για να πετύχει την περαιτέρω διείσδυσή του στον τομέα του cargo και την εδραίωση της ηγετικής του θέσης διεθνώς.” αναφέρει ο Τάκης Δημητρίου, επικεφαλής της Asian Aviation που διαχειρίζεται τις υπηρεσίες της SIA Cargo σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η συμφωνία με την Airbus για τα A350F περιλαμβάνει την αντικατάσταση μέρους της παραγγελίας των 15 επιβατικών αεροσκαφών 0A320neo και των δύο A350-900. Αυτό επιτρέπει στην αεροπορική εταιρεία να διαχειριστεί τις κεφαλαιουχικές της δαπάνες, συνεχίζοντας παράλληλα το σημαντικό πρόγραμμα ανανέωσης των φορτηγών αεροσκαφών της.

SINGAPORE AIRLINES