Αύριο Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) γιορτάζει τα 5 χρόνια από την ημέρα που παραδόθηκε στην Ελληνική Πολιτεία από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) το 2017.

Με αφορμή αυτήν την επέτειο δημιουργήθηκε το βίντεο Το Πρόσωπό Μου σε κείμενο του Γιάννη Αστερή με τη φωνή του Χάρη Φραγκούλη. Σκηνοθεσία: Ανδρέας Λουκάκος. Πρωταγωνιστεί ο Άνχελ Μαρτίνεθ Σάντσεθ, χορευτής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.  Σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ).

«Βρήκα το βήμα μου — βρήκα τη στάση μου — βρίσκω και την αναπνοή μου. Τα μάτια μου κλειστά και σε διασχίζω με μεγάλη σιγουριά. Νιώθω τα βήματα νιώθω τις ανάσες νιώθω τα σώματα αχ τα σώματα ζεστά και χλιαρά ψηλά ογκώδη σφιγμένα ή ξαπλωτά, μακρόσυρτα σαν έπη φευγαλέα σαν αστραπές, σέρνονται σαν ανάγνωση που νύσταξε ή αιωρούνται σαν υπονοούμενα — κι όμως δες: σε διασχίζω μέσα στην ησυχία: κάποιο χέρι έπιασε το σφουγγάρι κι έσβησε όλους τους ήχους έσβησε τα μουρμουρητά τα γέλια και τα κουδούνια το πρώτο το δεύτερο το τρίτο μέχρι που ακούγεται η φωνή σου, καθαρή και μόνη: μια μελωδία γνώριμη που την ακούω για πρώτη φορά. Χάρη σ’ εσένα βρήκα το πρόσωπό μου —»

Δείτε το βίντεο:

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι logo.png